Jašareviću, sram te bilo!

24.11.2013. 10:30:35

Članovi Udruge ZAVIJET najoštrije osuđuju izjavu Damira Jašarevića, u kojoj se može iščitati potpuno nepoznavanje povijesti Hrvata i nedostatak elementarne kulture, ali dodvoravanje vlasti zbog osobnog interesa, jednom rječu Izdajica. Sjetimo se samo kako Nikola Šubić Zrinski se uoči odlučujuće bitke protiv turaka poziva svoje junake s bojnim pokličom "U boj, Za Dom" , a oni odgovaraju „Za Dom spremni umrijeti“. Nije li upravo s tim mislima većina branitelja pristupila obrani naše Domovine? Nije li upravo u našoj emigraciji koju su protjerali Komunisti, a koja sačinjava drugi bitak naše Domovine, jer sjetimo se u emigraciji živi gotovo 4 milijuna Hrvata, u ogromnoj većini taj pozdrav Za dom spremni! shvaćaju i osjećaju upravo onako kako ga je sam Joe Šimunić pojasnio. A zajedno s njime odlučno se ograđujemo od svake pomisli i namjere koja uključuje bilo kakvu mržnju, nasilje, rasizam i slične zle pojave. Ta nijedan dio našega naroda nije tako kozmopolitski usmjeren i prijateljski povezan s tolikim narodima diljem svijeta kao Hrvati izvan domovine. Moramo reći kako nam je više dosta sluganskih ulizica i zlotvora koji mrze sve hrvatsko i koji rastaču bitak ranjenog hrvatskog bića. Kako to da upravo Jašarević dobiva veliki medijski prostor ( gdje se upravo Udruga koji bi on trebao predstavljati ograđuje od njegovih navoda, te izjavljuju kako to nije njihov stav i kako on ne predstavlja nikoga jer je smijenjen)? Kako to da Jergović u dnevnom tisku odmah dobiva prostor gdje ga pozdrav 'za dom' asocira na ubijanje Židova i oduzimanje imovine, ali ga crvena zvijezda ne asocira na ubijanje Hrvata i oduzimanje imovine . Ne asocira ga crvena zvijezda na uništavanje, zvjerstva, silovanja i ubojstva u Vukovaru, od kud si ti došao Jergoviću? Jašareviću ne smeta to što silovatelji i ubojice mirno šeću Vukovarom, nego mu smeta Jo Šimunić i svi čestiti Hrvati! Nažalost u današnjim medijima mnogi Jašarevići i njima slični, koji su zapravo izdajice Hrvatskog naroda kronično gade našu sadašnjost, svojim jednostranim pogledom na život. Kad prikrivate istinu, s one druge strane, tada ste samo bijedni manipulator i marioneta čije konce povlači netko drugi, a znamo i tko. Ova odnarođena vlast nije se toliko uplašila Šimunićevog pozdrava „Za Dom“, nego odgovora više od 30 tisuća ljudi na stadionu i više od 3 milijuna pred ekranima „Spremni“. Uvijek Spremni!   Udruga "Zavjet" predsjednik, Boris Mužanović Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.