JOŠ JEDNA LAŽ IZ BEOGRADA! Pala teška optužba: ‘Hrvatski ekstremisti spremaju Porfiriju sačekušu u Vukovaru’, Blagu Zadru okrivljuju za surova mučenja Srba

13.10.2022. 11:17:00

Patrijarh srpske pravoslavne crkve Porfirije stiže ove nedjelje, 16. listopada, u Vukovar gdje će posvetiti obnovljenu crkvu Svetoga Nikolaja i zgradu Srpskog doma u Vukovaru.

Najava njegovog dolaska nije sjela baš svima. Gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je kako je SPC nedavno odlikovala ratnog zločinca Vojislava Šešelja, a osim toga Porfirije stiže baš na dan pogibije vukovarskog heroja Blage Zadre.

“Ne mogu na ovaj posjet gledati kao na nešto dobro i nešto otvoreno jer svakako odlikovanje, odavanje počasti i priznavanje, uzdizanje ratnog zločinca Vojislava Šešelja, Haškog osuđenika i notornog četnika kojem je upravo Srpska pravoslavna crkva dala i ukazala tu čast. Ne mogu se praviti naivan da Porfirije da svoj blagoslov i mig na to”, izjavio je Penava.

Za Srbe je Blago Zadro “poznat po sirovom mučenju”

Izjavu za medije dao je i Penavin zamjenik Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista koji je izrazio nadu da će se Porfirije, “u vidu ekumenizma i istinskog kršćanstva pokloniti žrtvama Ovčare, nevino ubijenim nakon okupacije Vukovar”.

Reakcije iz Vukovara iskoristio je beogradski tabloid “Informer” kako bi iskonstruirao naslov “Hrvatski ekstremisti mu spremaju sačekušu u Vukovaru”.

No, u samom tekstu Informer navodi samo šture informacije oko Porfirijevog dolaska (osim što ide u Vukovar, patrijarha čeka i put na Kosovo, što je Srbima glavna tema) te prenosi Pavličekovu izjavu bez ikakvog preciziranja što bi trebala značiti riječ “sačekuša”. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.