Josić: Neće premijer birati s kojim će braniteljima razgovarati

10.10.2013. 17:13:37

josic-nece-premijer-birati-kojim-ce-braniteljima-razgovarati-slika-1338631

Razgovarat ću s ljudima iz Vukovara, ali zakon je zakon i ustrajat ćemo na njegovoj provedbi. Možemo ljudski razgovarati, ali s ljudima iz Vukovara, a ne s onima koji dolaze "izvana" – kazao je jutros na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović i na taj način Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara uputio javni poziv na dijalog. Od dijaloga, međutim, pod premijerovim uvjetima, neće biti ništa. Predsjedniku Stožera Tomislavu Josiću posebno je sporan dio premijerove izjave: "Možemo ljudski razgovarati, ali s ljudima iz Vukovara, a ne s onima koji dolaze izvana". – Sramota je da premijer uvjetuje s kojim će braniteljima razgovarati. Branitelji su izabrali svoje predstavnike i ako premijer želi razgovarati s braniteljima, onda će razgovarati s predstavnicima koje mi izaberemo, a ne on. Zato na taj sutrašnji sastanak nećemo ići – ogorčen je Josić čudeći se što ni premijer, ni ministar policije ni ostali ministri iz Vlade nisu shvatili da užarena situacija u Vukovaru "nije problem Stožera nego problem na državnoj razini, problem svih hrvatskih branitelja, domoljuba i stradalnika". Ističe da je Stožer samo mali dio Koordinacijsko-operativnog tima (KOT-a) na razini cijele Hrvatske. – Neće premijer Milanović dijeliti branitelje. Vukovar nisu branili samo Vukovarci nego branitelji iz cijele Hrvatske. Situacija u Vukovaru je takva da je premijer trebao davnih dana doći i provjeriti je na terenu. I zato mi njega pozivamo sutra u 12 sati na radni sastanak u Vukovar i pritom ne uvjetujemo koga će sa sobom povesti. Može i cijelu Vladu ako želi, ali delegaciju branitelja mi ćemo odabrati. Na taj način stojimo na raspolaganju i spremni smo u svako doba dana na dijalog – kaže Tomislav Josić nakon sastanka održanog u sjedištu Udruge specijalne policije u Zagrebu, kojem su nazočili i šef specijalaca Josip Klemm, predsjednik Zbora gardijskih brigada Ilija Vučemilović, Mirko Ljubičić Šveps iz zagrebačke Hvidre i drugi predstavnici najvećih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Tomislav Josić, koji je prenio zajednički stav, također je rekao da službeni poziv premijera nisu ni primili, već su o pozivu na dijalog čuli putem televizije, kao i ostali gledatelji. Govoreći o premijerovoj poruci da od dogovora ionako neće biti ništa jer "zakon je zakon", Josić kaže: – Sve i da se ništa ne dogovorimo, važno je sjesti za stol. Mi smo za dijalog! Kako doznaje Večernji list, premijer je neformalnim kanalima uputio poziv trojici Vukovaraca: Tomislavu Josiću, Vladi Iljkiću i Dragi Adžagi, no Stožer na takve uvjete ne pristaje. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.