Južnu Kaliforniju pogodio najjači potres u posljednjih dvadeset godina

05.07.2019. 10:27:35

Južnu Kaliforniju u četvrtak je pogodio najjači potres u posljednjih dvadeset godina, javljaju tamošnji mediji, Potres jačine 6.4 uzrokovao je materijalnu štetu i požare. Epicentar potresa bio je u blizini grada Ridgecesta, oko 240kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa. Vatrogasci su stanovništvu osigurali liječničku pomoć i gasili vatru oko grada. Zabilježene su velike materijalne štete u gradu Ridgecrestu, a stručnjaci kažu da je sreća da epicentar potresa nije bio bliže velikim gradovima s brojnim stanovništvom. Evakuirana je bolnica u Ridgecrestu, a vatrogasci su izašli na desetke intervencija. Gradonačelnica Peggy Breeden za CNN je rekla kako je roglašeno izvanredno stanje u gradu.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.