Kako je Dinamo postao jedna od najljepših priča prva tri kola Lige prvaka?

23.10.2019. 16:30:00

Nogometaši Dinama nakon prva tri kola Lige prvaka imaju četiri osvojena boda, gol razliku 6:4 i nadomak su plasmana u osminu finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Naime, u prva tri kola hrvatski prvak dva puta je bio gost. U prvom su kolu Modri deklasirali Atalantu, u drugom su skupo prodali kožu na Etihadu kada su tek u završnici ”pali” protiv moćnog stroja Pepa GuardioleManchester Cityja, a u 3. kolu bajka se nastavila, odigrali su odličnu utakmicu u Harkivu protiv Šahtara, bilo je 2:2, a plavi su bili bliže pobjedi i objektivno boli protivnik. Koliko su Ukrajinci iznenađeni transformacijom Dinama iz ”ružnog pačeta” u bijelog labuda ( ne crnog, crni labudovi trenutno su u vizijama nekih hrvatskih analitičara i PR stručnjaka ) najbolje govore napisi njihovih medija nakon utakmice. Dinamo danas nije Dinamo iz vremena kada se ukrajinski klub lako obračunavao s njime…

Kako je u relativno kratkom vremenu, pod vodstvom Nenada Bjelice, stasala možda i najtalentiranija momčad Dinama još tamo od davne 1967. godine kada su Dinamovci osvojili Kup velesajamskih gradova, zasad jedini trofej nekog hrvatskog kluba u Europi?

Nakon remija kod Šahtara, a posebno zbog činjenice da su odigrali dobru utakmicu, dobar dio nogometne Europe posvetio je dosta prostora Dinamu, uključujući i engleske medije koji su žestoko kritizirali plave poslije poraza od Cityja na Etihadu. Da se Dinamo momčadi Pepa Guardiole suprotstavio na jedini mogući način u ovom trenutku pokazala je i sinoć odigrana utakmica, naime, Atalanta je na trenutak spustila gard, povela, a nakon toga primila pet komada od Cityja. Ne možete otvorenog garda ići na stroj kakav je stvorio Guardiola ako niste Bayern, PSG, Barcelona ili Liverpool

Dinamo je, kako smo već spomenuli, na korak do osmine finala Lige prvaka, iako Modrima, kako se sada pokazuje, nikako na ruku nije išla pobjeda Šahtara kod Atalante u 2. kolu Lige prvaka. Da je bilo neriješeno bilo bi idealno…

Naime, do kraja grupne faze Lige prvaka ostala su još tri kola. Sljedeća utakmica Dinama bit će ključ kojim se otvara najveći uspjeh Modrih u Europi u posljednjih 52 godine. Naime, na Maksimir dolazi Šahtar, pobjeda bi vjerojatno riješila sve, poraz gotovo sigurno odnio sve, odnosno, odnio bi osminu finala Lige prvaka ali ne bi definitivno zatvorio vrata europskom proljeću i nastavku natjecanja kroz Europsku ligu. Remi? Sve bi opcije u slučaju remija Dinama i Šahtara i dalje ostale otvorene.

Naime, nakon Šahtara na Maksimiru Dinamo ide kod Atalante, a nakon toga, u posljednjem kolu, na Maksimir dolazi favorit broj jedan – Manchester City, Modri bi svakako prije posljednjeg kola trebali riješiti probleme, teško se, da ne kažemo nemoguće, vaditi na prvaku Engleske.

Početkom sezone Dinamo je svrstan u najveće autsajdere Lige prvaka, u Dinamovoj skupini svi su, prema većini europskih medija koji prate najjaču klupsku nogometnu ligu Europe, trebali biti ispred Dinama. Stvari su se, dakako, promijenile i danas čak i engleski mediji smatraju da Dinamo, dakako, nakon Manchester Cityja, ima najveće šanse za prolazak skupine i plasman u osminu finala.  Danas nogometna većina u Europi s velikim respektom piše i govori o hrvatskom prvaku, koji pod vodstvom Nenada Bjelice igra ozbiljan nogomet i djeluje kao momčad koja zna što hoće i koja je svjesna svojih mogućnosti.

Prvi cilj Dinama i dalje je osigurati nastup u nokaut fazi Europske lige, dakle, treće mjesto u skupini, no, nakon remija u Šahtaru apetiti su porasli.  Pobjeda na Maksimiru za dva tjedna ostvaruje najveće snove navijača i igrača hrvatskog prvaka. Cilj je blizu…

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.