KAZNENA PRIJAVA: Pavković tužio bivšeg ministra Matića zbog sumnje da je krivotvorio ratni put

03.11.2017. 17:21:46

Ako je bivši ministar uistinu dobio ovo odličje, a nije bio teško ranjen, onda je to teško kazneno djelo, koje blati ne samo njega, već i hrvatske branitelje, a poglavito najteže ratne invalide, koji tek nakon toga još će manje vjerovati državnim i inim institucijama...

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra hrvatskih branitelja i aktualnog zastupnika (SDP) Hrvatskog sabora Predraga Matića – Freda. Prijava je podnesena zbog “navodno lažiranog i falsificiranog ratnog puta u kojem se navodno ističe da je teški invalid hrvatskog Domovinskoga rata”, objavio je Mladen Pavković, čelnik te udruge. Pavković navodi da je “Matić od bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića, kako su to objavili Braniteljski portal i drugi, za to primio i jedno od najčasnijih odličja – Red hrvatskog križa, koji se isključivo dodjeljuje ‘hrvatskim i stranim državljanima za sudjelovanje u Domovinskom ratu, ako su pri tom bili i teško ranjeni’. S obzirom da nama nije poznato kada je i gdje bivši ministar  teško ranjen, i kako je uopće sve te godine mogao i obavlja istaknute državničke i ine dužnosti, tražimo da ovu sumnju ispita Državno odvjetništvo, tim prije što je njegov suradnik i prijatelj Bojan Glavašević  28. listopada 2017. na svojem Twitteru među ostalim objavio da je Matić primio i ovo odličje te da svi koji žele „neka dokazuju suprotno ako mogu“. Ako je bivši ministar uistinu dobio ovo odličje, a nije bio teško ranjen, onda je to teško kazneno djelo, koje blati ne samo njega, već i  hrvatske branitelje, a poglavito najteže ratne invalide, koji tek nakon toga još će manje vjerovati državnim i inim institucijama. Ne želimo dokazivati suprotno, kako sugerira Glavašević, već samo na ovaj teški slučaj ukazati onima kojih se to tiče – DORH – u,donosi maxportal.hr. . Inače, ovo odličje još nikome nije oduzeto, pa čak ni generalu Ivanu Koradeu, koji je prije nekoliko godina ubio petero nevinih ljudi, a onda presudio i sebi.” Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.