Klemm: Jeste li u bivšoj državi ikada vidjeli prosvjed protiv partizana?

20.02.2015. 17:43:58

Imaju pravo na prosvjed, ali nadamo se samo da ih policija neće dovesti u svojim vozilima u Savsku kao što su to učinili kod katedrale. Iza prosvjeda stoji Fred Matić Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj koji traje 124. dan, za direktno.hr prokomentirao je najavljeni prosvjed protiv branitelja u Savskoj koji je najavio Pokret Occupy Croatia. Sukus njegovog odgovora je - to je njihovo pravo, za slobodu smo se i borili u ratu. Podsjetimo, Pokret Occupy Croatia na svojoj facebook stranici za subotu je najavio održavanje prosvjednog marša pod nazivom ''Stop teroru šatoraša'' u Zagrebu. Okupljanje je u 14 sati na Trgu bana Jelačića, odakle bi se trebali uputiti prema Savskoj 66. "Svatko ima pravo na prosvjed i da izrazi svoj stav", prva je reakcija Klemma na ovu objavu. "Prema informacijama kojima raspolažem, iza njih stoje Predrag Matić i Zoran Milanović. Nadamo se samo da ih policija neće dovesti u svojim vozilima u Savsku kao što su to učinili kada smo bili kod katedrale. Ali ponavljam, oni na prosvjed imaju pravo", poručuje Josip Klemm. Pokret Occupy Croatia pozvao je da im se pridruže i branitelji koji se ne slažu s onima u Savskoj. "Gledajte, vidjet ćemo koliko će im se branitelja pridružiti od 500 tisuća koliko ih ima u Hrvatskoj. Kroz Savsku je u ova 124 dana prošlo 240 tisuća branitelja". Klemm je ipak žalostan zbog ovih tenzija. "Jeste li u bivšoj državi vidjeli prosvjed protiv antifašista i partizana? Jesu li hrvatski branitelji ikad prosvjedovali protiv bilo koje grupacije u hrvatskom društvu?", pita se Klemm. Žalosti ga da je mnijenje stvorilo krivu sliku branitelja koji su bili spremni dati i koji su dali život za domovinu. Taj skup, ukoliko do njega dođe, smatra omalovažavanjem Domovinskog rata. Isključivi krivci što se branitelji nalaze u Savskoj su Predrag Matić, Bojan Glavašević i Vesna Nađ, tvrdi Klemm i dodaje da je jučerašnji posjet predsjednice Grabar-Kitarović braniteljima korak u pozitivnom smjeru kako bi se riješili problemi hrvatskih branitelja. Militantni Pokret Occupy Croatia kojem je blizak i Marko Rakar, član tima Ive Josipovića za vrijeme posljednje predsjedničke kampanje, već je prije napao branitelje. Naime, nakon prosvjeda "Jedan križ jedan život" na središnjem zagrebačkom trgu na facebooku su objavili fotografiju našeg današnjeg sugovornika na kojoj su branitelje usporedili s Ku Klux klanom, što je izazvalo buru nezadovoljstva, a o čemu je prvi pisao direktno.hr u tekstu Teške optužbe iz Josipovićeva stožera, branitelje usporedio s Ku Klux Klanom. Sliku možete pogledati i ispod. get_img

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.