KNIN:EKSKLUZIVNO - Kome je i zašto u zaglušujućem hukanju namignuo premijer Milanović

07.08.2013. 23:29:32

Nakon što je po završetku govora premijera Zorana Milanovića odmah u svim medijima unisono objavljena „vijest koja je ubila vijest“ u kontekstu upućenih zvižduka i uvreda prilikom obraćanja na kninskoj proslavi Dana pobjede, zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kojom se premijer izviždan od dijela okupljenih u  naravi medijskog izvještavanja stavio iznad same biti slavlja,branitelja i nazočnosti trojice hrvatskih generala ,donedavnih haških uznika,cijeli slučaj ubrzo je postao predmet policijskog istraživanja u svezi počinjenja prekršajnog djela protiv remećenja javnog reda i mira u kojemu je barem za sada jedini sudionik izgreda„pao“ 61-godišnji Luka K. iz Tijarice kod Trilja.

Slijedom toga u medijima se krenulo  dodatnim  traženjem nalogodavaca ili subverzivnih osoba koje su organizirale ili naručile fućkanje premijeru,pri čemu se najviše apostrofirala tzv.rigidna desnica.

No, kad svi sve vide,obično nitko ništa ne vidi,polazna je točka možda za neko dijametralno suprotno gledište u svrhu detekcije primarnog izvora cijele afere koja nemilice puni stranice medija,pri čemu zasigurno nitko pozorno nije odgledao snimljeni premijerov govor, analizirao ga  sa svim detaljima i postavio također moguću premisu je li sve možda inscenirano na nekoj drugoj adresi koja bi možda kao krajnji učinak reflektirala nečije ad-hoc podizanje uzdrmanog političkog rejtinga, pa makar pri tom propala proslava Oluje i u zapećak se baš u Kninu stavili dugo očekivani generali.

Naime,kada se u slowmotionu pozorno  pregleda premijerov izlazak na binu nakon najave,isti je primarno bio izložen hukanju dijela osoba koje su se nalazile iza njegovih leđa,te potom manjeg dijela dopirućih zvižduka iz ostale čeone mase okupljenih.

 Kada je pristupio za govornicu došetao je odriješitog koraka.Ničim nije odavao dojam  uvrijeđenog,iznenađenog,poniženog ili smušenog čovjeka  s elementima bilo kakve nervoze ili nesigurnosti. Dok je trajalo negodovanje mirno je namještao mikrofone što odaje sigurnost govornika,te kao potvrdu dodatne sigurnosti u sebe,također je mirno zakopčao  sako,te je ozbiljnog i staloženog pogleda obuhvatio širi krug nazočnih poglavito sa svoje lijeve strane dok se nijednog trenutka nije okrenuo iza sebe prema epicentru uvreda.

Pred početak govora zauzima pozu  s jasno uzdignutom glavom  i izrazom zadovoljstva na licu,te slijedi detalj koji je „svima“ promaknuo a to je jasno upućeni mig nekome od uzvanika u prvom redu njemu s desna,nakon čega režiser HTV-a odmah nakon te gestikulacije prebaciva prijenos s premijera na drugu kameru koja je potom prikazala vojničke čizme u postrojenom ešalonu,što je bio jedini rez u premijerovom obraćanju.

Kome je i u koju svrhu u takvoj ne baš ugodnoj atmosferi salvi zvižduka i hukanja  pred početak svoga obraćanja premijer Zoran Milanović šeretski namignuo vjerojatno zna samo on,onaj ili oni kojima je krajnje diskretan mig bio upućen,nakon kojega je potom bez stanke i u nadjačavanju s izrazima negodovanja, bez zastoja odradio cijeli govor.

Nadalje,u analizi zagonetnog miga i prema položaju glavne kamere u odnosu s pogledom i premijerovim namigivanjem,te kompariranja istog detalja s daljnjim TV-uradkom i rasporedom uzvanika njemu s desna kamo je usmjereni mig odletio,vidi se da su tu bili isključivo poredani visoki državni dužnosnici.

Dok  to ne doznamo,“slijepcima“ je pod hitno serviran krivac 61-godišnji Luka K. iz Tijarice kod Trilja,čisti PTSP-ovac,branitelj i osoba često prepoznatljiva na sličnim skupovima po osebujnom ponašanju,dok bi da se „Afera zviždanja“ kojim slučajem dogodila u Americi u nazočnosti njihovog kompletnog državnog vrha i da je američkom gledateljstvu „promaknuo“ famozni mig,isti bi vjerojatno ubrzo postao potka Samuelu Baumu,autoru popularne serije Dokaz krivnje za slijedeći uradak čije dešifriranje bi pod radnim naslovom Laži mi, umnogome zaintrigiralo glavnog junaka dr. Lightmana.

Međutim,događaj se zbio u Kninu i Hrvatskoj koja ne daje previše šanse da se nesretni Luka nađe pod opservacijom popularnog doktora.

Isti je naime u trenutku događanja  bio okružen isključivo agentima i na nišanu snajperiste „skrivenog“ na zgradi  Brodomerkura.   

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.