Komadina o desnici: 'Odgovorni su za jačanje podjela u Hrvatskoj'

14.12.2013. 10:09:01

1_201015

"Desnica u Hrvatskoj pokazuje veliku neodgovornost jer uvijek kad je ljevica na vlasti nastupa rušeći demokratske standarde. S druge strane, kad je ljevica nije na vlasti, djeluje kao civilizirana oporba. Najveću odgovornost za jačanje podjela u zemlji snose lideri desnih političkih opcija", poručio je Komadina na tradicionalnom godišnjem druženju s novinarima u Rijeci.

Predsjednik primorsko-goranskog županijskog SDP-a Zlatko Komadina u petak je lidere hrvatske desnice prozvao kao odgovorne za jačanje podjela u Hrvatskoj, ocijenivši da desnica pokazuje neodgovornost je u oporbi nastupa rušeći demokratske standarde. "Desnica u Hrvatskoj pokazuje veliku neodgovornost jer uvijek kad je ljevica na vlasti nastupa rušeći demokratske standarde. S druge strane, kad je ljevica nije na vlasti, djeluje kao civilizirana oporba. Najveću odgovornost za jačanje podjela u zemlji snose lideri desnih političkih opcija", poručio je Komadina na tradicionalnom godišnjem druženju s novinarima u Rijeci.

Kao i predsjednik riječkoga SDP-a Vojko Obersnel, i Komadina je kao središnji događaj u ovoj godini označio ulazak Hrvatske u Europsku uniju, koji nam, suglasni su, otvara brojne mogućnosti razvoja.

Obersnel je izuzetno važnim ocijenio i proglašenje najbitnijih europskih koridora među kojima jedan ima ishodište u Rijeci. "Europa je prepoznala vrijednost riječkog prometnog pravca, a da bi se to dogodilo na lokalnoj i regionalnoj razini uloženo je mnogo truda u promociju pravca", rekao je Obersnel.

Istaknuo je da se u Rijeci pripremaju veliki investicijski projekti, poput nove sveučilišne bolnice i nove gradske četvrti na području Delte.

Osvrčući se na nedavno provedeni referendum o ustavnoj definiciji braka te na najave novih referenduma Obersnel je kazao da je referendum novost u društvenim procesima, ali i upozorio da su se demokratska sredstva iskoristila za manipuliranje dijela građanstva kako bi se smanjila dostignuta prava manjina.

Komadina se nadovezao da su građani na referendumu o ulasku Hrvatske u EU napravili korak unaprijed, a da je posljednjim referendumom napravljen korak unatrag. "Rezultati referenduma na ovom području pokazuju da je ovaj kraj drugačiji od drugih dijelova zemlje", poručio je Komadina.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.