Liječnici ne žele raditi u MORH-u

23.10.2013. 12:56:50

23-10-2013- 12-54-53

Ministarstvo obrane cijelu je prošlu godinu imalo otvoren natječaj za zapošljavanje liječnika u vojsci, a na natječaj se nije javio nijedan liječnik.

To je potvrdila zamjenica ministra obrane Višnja Tafra na sjednici saborskog Odbora za obranu, koji je raspravljao izvješće o stanju Oružanih snaga RH u prošloj godini. Taj je podatak izbio na površinu nakon što je Josip Đakić iz HDZ-a pitao koliko je vojnika potpisalo treći ugovor i je li razlog nepotpisivanja činjenica da zbog nedostatka liječnika u vojsci vojnici nisu obavili sistematski pregled. Tafra je objasnila da je u izradi novi pravilnik, koji će omogućiti dodatke na plaću za liječnike. No iako se na natječaje na javljaju liječnici, problema s natječajima za radna mjesta vojnika nema. Na njih se javilo čak 250 osoba s visokom stručnom spremom. Na služenje dragovoljnog vojnog roka prijavilo se 11.000 osoba, no zbog ograničenja ih je primljeno svega 674. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.