Linić: Neće biti dogovora s bankama jer su po stoti puta izigrale dogovor

13.11.2013. 11:51:31

Ministar financija Slavko Linić rekao je da kako neće biti dogovora s bankama jer su po stoti puta izigrale dogovor. Zastupnik SDP-a Ivo Jelušić uputio je pitanje ministru financija Slavku Liniću. 'Hoće li novim zakoni biti izdani i hoće li građani proći gore ili lošije s novim zakonom', pitao je Jelušić. 'Neće biti dogovora s bankama jer su po stoti puta izigrale dogovor. Zakon će biti onakav kakav je u Saboru raspravljen u petak. Očito ćemo imati sudske postupke, jer je interes banaka očito drugačiji nego onaj banaka', kaže Linić. Ministar je također podsjetio da su banke na dan kada se u Saboru raspravljalo o Zakonu o potrošačkom kreditiranju ponudile rješenje koje je dogovoreno s Ministarstvom financija, da bi ga dan nakon izmijenile na za Vladu neprihvatljiv način. Prije ustavne stanke, Sabor bi trebao raspraviti i donijeti i ustavne promjene, kojima bi se onemogućilo zastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva. Uz taj prijedlog, radnoj skupini za izradu nacrta ustavnih promjena pristiglo je više od 30 prijedloga za izmjenu i dopunu različitih ustavnih odredbi, oko kojih će parlamentarne stranke pokušati naći konsenzus. Saborska sjednica će početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će članovi Vlade odgovarati na zastupnička pitanja. (S.V. / I.D. / Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.