MA TO JE TO! Ruža hrvatska ušutkala srpske političare! Pismo od kojeg će gorit regija!

15.05.2019. 17:58:04

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je pismo srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić. U pismu se referirala na uhidbeni nalog koji je izdao Međunarodni sud Ujedinjenih naroda za ratne zločine (MICT), a u kojemu od srbijanskih vlasti traži da se dvoje članova Srpske radikalne stranke (SRS), Vjeverica Radeta i Petar Jojić, izruče Den Haagu. Sud je u svojoj odluci odbacio mogućnost da se suđenje Radeti i Jojiću preda srbijanskom pravosuđu, zbog realne mogućnosti utjecaja na svjedoke koji su u strahu za vlastiti život. Radeta i Jojić optuženi su za nepoštivanje suda jer su u slučaju protiv Vojislava Šešelja prijetili i pokušavali podmititi svjedoke. Prema zaključku Višeg suda, Srbija nema obvezu izručivanja okrivljenika za nepoštivanje suda i utjecanje na svjedoke, dok je Radeta novinarima izjavila kako „dragovoljno neće otići u Den Haag“ te time bacila rukavicu srbijanskom predsjedniku Vučiću i premijerki Brnabić. “Gospodine Vučiću i gospođo Brnabić – sada ste vi na potezu! Jeste li doista predani međunarodnim pravnim obvezama i želite li doista Srbiju čim prije vidjeti u Europskoj uniji? Koliko su vam u stvarnosti važna poglavlja o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima, te o slobodi, sigurnosti i pravdi” – upitala je Tomašić na kraju pisma.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.