MARIJAN ŽIVKOVIĆ OTAC DVOJICE POGINULIH SINOVA PRIMIO PRIZNANJE "JUNAK HRVATSKOG DOMOVINSKOG RATA"!

15.04.2015. 10:44:06

"Marijan je s obitelji heroj i mučenik i nakon rata, brižno skrbeći za cijelu obitelj, ali i svojom aktivnošću primjer u braniteljskoj populaciji, u Udruzi 'Vukovarski Stožer' čiji je predsjednik, Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara čiji je član, Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara čiji je jedan od osnivača, te u Udruzi policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata čiji je također član", kazao je Iljkić. Vukovarskom dragovoljcu i ocu dvojice poginulih hrvatskih branitelja Marijanu Živkoviću u utorak je na prigodnoj svečanosti u Ružičkinoj kući u Vukovaru dodijeljeno priznanje “Junak Domovinskoga rata”, koje dodjeljuju Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata (UHBDR) 91. i Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata, u suradnji s drugim udrugama.”Ovim priznanjem želimo još jednom podsjetiti na ljude kao što je Marijan Živković, koji su bili prvi kad je trebalo, na sve one koji su dali život za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu”, poručio je predsjednik UHBDR 91. Mladen Pavković.
marijan_prima_priznanje111
Predsjednik SOHV Tomislav Josić, toliko je bio ganut tim što je Marijanu dodijeljeno ovo veliko priznanje od hrvatskih branitelja, da je jedva mogao suspregnuti suze...Marijan ne samo da je zaslužio ovo veliko priznanje, on je zaslužio sve, jer je naš Marijan dao sve za svoju Hrvatsku. Dao je svoja dva sina, a sudbina je tako htjela da Marijan kao dragovoljac i branitelj uspije preživjeti strahote rata, skoro na rubu suza  rekao je Josić. Vlado Iljkić, predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata iz Vukovara, rekao je kako je Marijan Živković osim što je i sam branitelj, otac dvojice sinova, Marka koji je poginuo kod Otoka nedaleko Vinkovaca kao pripadnik Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek, te Nikole koji je poginuo kao pripadnik policije u Vukovaru i za kojim se još uvijek traga. “Marijan je s obitelji heroj i mučenik i nakon rata, brižno skrbeći za cijelu obitelj, ali i svojom aktivnošću primjer u braniteljskoj populaciji, u Udruzi ‘Vukovarski Stožer’ čiji je predsjednik, Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara čiji je član, Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara čiji je jedan od osnivača, te u Udruzi policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata čiji je također član”, kazao je Iljkić.
marijan_govor_vukovar_222
Svih oko 150 nazočnih su velikim pljeskom pozdravili Marijana kad se ustao primiti priznanje... Zahvaljujući se na priznanju, Marijan Živković rekao je kako mu ono puno znači jer je poteklo od istinskih branitelja i domoljuba koji znaju cijeniti žrtvu, ne samo njegovih sinova, već i svih ostalih u Domovinskom ratu poginulih hrvatskih branitelja. Nakon dodjele priznanja održana je i promocija knjige Mladena Pavkovića “Veljko Marić – nisam kriv”, posvećena hrvatskom branitelju Veljku Mariću koji nepravedno i bez dokaza izdržava 12-godišnju zatvorsku kaznu u Srbiji zbog optužbi za  navodni ratni zločin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.