Markuš o ‘povjerenstvu za HOS’: Hoćemo li ukinuti kunu i himnu?

08.12.2016. 16:01:21

  Premijer Andrej Plenković najavio je osnivanje Povjerenstva zbog spornog spomenika HOS-a, odnosno pozdrava Za dom spremni. Što misli o ovoj odluci Vlade upitali smo Damira Markuša Kutinu, dragovoljca HOS-a i vukovarskog branitelja.
Markuša smo pitali strahuje li da bi jedna od mogućih odluka Povjerenstva mogla bi biti eventualno uklanjanje pozdrava “Za dom spremni” iz HOS-ovog grba ili sa spomen ploče u Jasenovcu.
“Donese li se odluka o micanju pozdrava, pitam se što je sljedeće na redu? Hoće li maknuti hrvatsku kunu ili našu himnu?”, upitao se Markuš. Za kraj je dodao: “Mi smo legalna hrvatska postrojba. Pod tom je oznakom nekoliko stotina pripadanika HOS-a dalo život za Hrvatsku. Kako će izbrisati taj dio povijesti? Da li se time vraćamo u doba crnog komunizma? Gdje je tu demokracija?”, pita se Damir Markuš.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.