Matić se okomio na građane BiH lažno tvrdeći 'da su oni presudili izbore'

12.01.2015. 08:37:10

Ispada da će odlučiti dvadesetak tisuća glasova iz BiH, što mi je neshvatljivo. To je, nažalost, tako. Ja ne bih nikada htio odlučiti izbore u Argentini, rekao je ministar branitelja ''Presudit će glasači u nama susjednoj Bosni i Hercegovini i to mi je neshvatljivo. Ispada da će odlučiti upravo tih dvadesetak tisuća glasova iz BiH. To je, nažalost, tako. Ja ne bih nikada htio odlučiti izbore, primjerice, u Argentini.  Podsjećam da je Željko Kerum svojedobno pobijedio u Splitu jer su Splićani htjeli malo promjene. No, posljedice Kerumove vladavine trpjet će još godinama. Ne bih htio biti zloguki prorok i prognozirati da će se tako nešto dogoditi i građanima Hrvatske'', izgovorio je u programu Nove TV ministar branitelja, falsificirajuči tako činjenicu da je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila i bez glasova iz Bosne i Hercegovine (kada je prešla u vodstvo velika većina glasova iz BiH nisu bili prebrojani). Na opasku novinarke da to baš i nisu prigodne riječi, jer birači u Bosni i Hercegovini imaju zakonsko pravo glasati na izborima, Matić je dodao da je to točno, ali da on samo iznosi svoje mišljenje. Mislav Bago i njegovi gosti u studiu (Ruža Tomašić i Mirela Holy) potom su komentirali da Matićev govor nipošto nije bio fer i primjeren.  Svi u studiju zaključili su da je ministar Matić trebao, ali nije imao snage, čestitati Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi. ''To nije dobro za demokraciju'', zaključila je Ruža Tomašić razgovor na tu temu. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.