Medved Dačiću zbog Thompsona: Oluju ćemo obilježiti u zajedništvu!

01.08.2017. 18:58:20

'Okupit ćemo naše branitelje koji su preživjeli rat i u duhu zajedništva obilježiti taj dan', kazao je ministar Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovao je obilježavanju 26. godišnjice pogibije pripadnika Policijske postaje Dalj te se za Direktno osvrnuo na događaj, ali i na prozivku srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića koji je pozvao Vladu RH da preispita odluku o sufinanciranju koncerta Thompsona na obljetnici Oluje u Slunju.
Mimohodom zastava počelo je obilježavanje 26. godišnjice pogibije pripadnika Policijske postaje Dalj. Srpske paravojne postrojbe i bivša JNA napali su 1. kolovoza 1991. policijsku postaju Dalj i ubili 20 policajaca, 14 pripadnika Zbora narodne garde i četvero ljudi iz Civilne zaštite. Među uzvanicima su odali počast bili su i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednice Republike Irena Petrijevčanin Vuksanović i župan osječko-baranjski Ivan Anušić. Na pitanje kako komentira to što je srbijanski šef diplomacije i prvi potpredsjednik srbijanske Vlade Ivica Dačić pozvao u ponedjeljak Banske dvore da preispitaju odluku o sufinanciranju koncerta Marka Perkovića Thompsona na obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluja' u Slunju, ministar je dao kratak odgovor. "Jedini komentar na sve provokacije bez obzira od koga dolazile je taj da ćemo kao i svake godine do sada obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te obljetnicu vojno redarstvene operacije Oluja tako da se prisjetimo naših žrtava te da odamo počast njima i njihovim obiteljima. Okupit ćemo naše branitelje koji su preživjeli rat i u duhu zajedništva obilježiti taj dan", rekao nam je ministar Medved.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.