Milan Kujundžić 18. listopada u Matici iseljenika službeno objavljuje kandidatru

14.10.2014. 08:43:22

Ivo Josipović osvaja 47 posto glasova hrvatskih birača, Kolinda Grabar Kitarović 30 posto, a Milan Kujundžić 9,4 posto. Kad se tek počeo spominjati kao predsjednički kandidat Kujundžić je bio  na 2,1 posto. Dr. Milan Kujundžić  će u subotu 18. listopada i službeno objaviti kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.  Za najavu kandidature odabrao je Maticu iseljenika, a objave kandidature nazočit će i njegovi  politički partneri, stranke koje čine Savez za Hrvatsku. Iako datum predsedjedničkih izbora još uvijek nije objavljen, očekuje se zanimljiva predizborna utrka. Uz  Kolindu Grabar Kitarović dr. Kujundžić će biti biti jedini kandidat s koji će može ugroziti aktualnog predsjednika dr. Ivu Josipovića.  Pojavit će se  još poneki padobranac ( Ante Đapić ) ili neki sličan avanturist željan medijske pažnje. Što se tiče realnih izgleda u igri je samo troje spomenutih kandidata. U  svim ozbiljnim anketama istraživanja javnog mišljenja favorit je aktualni predsjednik Josipović, ali jednine važne ankete su one na dan izbora. Uvijek se  prisjetimo  bivšeg predsjednika Mesića koji je u startu predsjedničke kampanje imao 3,4 posto pa je u drugom krugu uvjerljivo pobijedio Dražena Budišu. Prema istraživanju Promocije plus  Ivo Josipović u prvom krugu izbora osvaja 47,1 posto glasova hrvatskih birača, Kolinda Grabar Kitarović 30 posto, a Milan Kujundžić 9,4 posto. Kad se tek počeo spominjati kao predsjednički kandidat Kujundžić je bio  na 2,1 posto.  Stoga očekujemo neizvjesne izbore jer se u desnom biračkom  tijelu stvara uvjerenje da Kujundžić u drugom krugu ima mnogo veće šanse nego Grabar Kitarović. Datum predsjedničkih izbora određuje Vlada, a očekuje se da će, sukladno ustavnim rokovima, izbore raspisati  krajem listopada.  Najizglednije da ćemo na birališta 21. prosinca i (bude li očekivanog drugog kruga) 4. siječnja 2015. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.