Milan Kujundžić: Josipović i Leko terbaju raspisati prijevremene izbore

10.05.2014. 16:43:13

Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko imaju moralnu šansu i obvezu zaustaviti propadanje i kaos koji je sada u Hrvatskoj. Nositelj liste Savez za Hrvatsku za izbore za EU parlament Milan Kujundžić pozvao je danas predsjednika Republike Ivu Josipovića i predsjednika Sabora Josipa Leku da raspuste parlament i raspišu prijevremene izbore.
„Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko imaju moralnu šansu i obvezu zaustaviti propadanje i kaos koji je sada u Hrvatskoj jer mogu raspustiti Sabor i raspisati prijevremene izbore“, rekao je Kujundžić na današnjem predizbornom skupu za europske izbore Saveza za Hrvatsku u Splitu. Raspisivanjem prijevremenih izbora, po Kujundžićevom tumačenju, zaustavila bi se agonija i nesagledive štete za Hrvatsku. „Ako ta dva čovjeka to ne naprave, držat ću ih, zajedno s nama, osobno odgovornima za daljnju destrukciju hrvatske države i iseljavanje hrvatske djece iz ove Lijepe naše“, kazao je i poručio da Hrvatskoj treba preokret. Savez za Hrvatsku neće živjeti od povijesti, nego „iz povijesti s čistim računima moramo krenuti u europsku i hrvatsku budućnost, poručio je Kujundžić. Ladislav Iličić, drugi na listi Saveza za Hrvatsku, istaknuo je kako zauzimanje za kršćanske vrijednosti u hrvatskom društvu ne znači moraliziranje jer „poduzetništvo je izrazito kršćanska vrijednost“. U našoj su vladi oni koji su odgajani da je religija opijum za narod, kazao je Ilićić, dodavši kako se to mora promijeniti. Danijel Srb je rekao kako je jučer osnovana Antifašistička liga „protuhrvatska i jugoslavenska“. Oni stalno guraju ideju Jugoslavije kako bi ponovno opljačkali hrvatski narod, smatra Srb poručujući da to neće proći. Branko Borković je rekao kako je Hrvatima „prodana marksistička priča“ da politiku vode odabrani, a politika je, rekao je, pravo svih nas. Željko Cvrtila je kazao kako SDP nije socijaldemokratska partija nego je, kako je rekao, Srpska demokratska partija, a onima pak, koji glasuju za HDZ poručio je da glasuju za izdajice koji su obećavali da hrvatski generali neće biti izručeni. Vladimir Šišljagić biračima je preporučio da ne ne nikad više ne dopuste "raznoraznim manipulatorima i smušenjacima, bez obzira radi li se o Milanoviću ili Karamarku, da manipuliraju hrvatskim narodom“. Na skupu koji je u Splitu Savez za Hrvatsku održao u okviru kampanje za izbore za Europski parlament, govorili su i drugi kandidati s liste. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.