Ministar Goran Marić i načelnik Pitomače Željko Grgačić potpisali Ugovor za bivši vojni objekt 'Loganj'

28.05.2019. 15:26:08

U Pitomači su u utorak ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Željko Grgačić potpisali su Ugovor, kojim Ministarstvo državne imovine općini Pitomača u vlasništvo prenosi dio bivšeg vojnog objekta "Loganj“. Nekadašnja vojarna prenamijenit će se u objekt javno društvene namjene u kojem će se provoditi projekt Natura 2000. Potpisivanju ugovora nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.
"Raduje me da će ovaj prostor koji je nekada izazivao strah i prijetnje stanovnicima Pitomače, služiti za edukacije, inovacije, pripremu i provedbu projekata i programa škole u prirodi. Ovime pokazujemo filozofiju našeg Ministarstva. Nešto što je bilo neiskorišteno i zapušteno stavljamo na raspolaganje životu. Nema bolje namjene od aktiviranja imovine na dobrobit onih koji žive u njezinu okruženju“, rekao je ministar Marić.
Načelnik Željko Grgačić zahvalio je ministru Mariću na suradnji i rješavanju predmeta i rekao: "Ovaj današnji ugovor potvrda je i znak suradnje Ministarstva državne imovine i jedinice lokalne samouprave. Ostvarenjem ovog projekta, poboljšat će se kvaliteta života stanovnika na području naše općine, ali i kvaliteta turističke ponude“. Odmah potom, ministar Marić je u Đurđevcu, gradonačelniku Hrvoju Janči uručio odluku o darovanju zemljišta za uređenje dječjeg igrališta i tabularnu izjavu kojom Ministarstvo prodaje Gradu Đurđevcu zemljište površine 37 553 metara četvornih.
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.