Ministar obrane, Ante Kotromanović, položio vijenac u čast žrtvama Križančevog sela

22.12.2013. 20:43:45

22-12-2013 19-40-40

Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović u nedjelju je odao počast žrtvama masakra u Križančevu Selu pokraj Viteza u središnjoj Bosni kojega su uoči Božića 1993. godine počinili pripadici Armije Bosne i Hercegovine.

Ministar Kotromanović u pratnji doministrice obrane BiH Marine Pendeš položio je vijenac na spomen obilježje na kojemu su ispisana imena hrvatskih civila i zarobljenih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) ubijenih u napadu na selo prije točno dvadeset godina. Prema dostupnim podacima u napadu su ubijene 74 osobe, uključujući žene i starije osobe a najmlađa identificirana žrtva je mladić koji je u vrijeme kada je ubijen imao 18 godina. Ministar Kotromanović je prije polaganja vijenca sudjelovao i na komemoraciji održanoj u znak sjećanja na ovu tragediju kao i na svetoj misi. Posjetom Križančevu selu hrvatski je ministar obrane okončao dvodnevni radni posjet BiH tijekom kojega je obišao i bolnicu u Novoj Biloj izgrađenoj uz financijsku potporu hrvatske Vlade. Iz hrvatskog izaslanstva Hini je potvrđeno kako su ministar Kotromanović i doministrica Pendeš razgovarali o daljnjoj vojnoj suradnji Hrvatske i BiH koja je u dosadašnjem tijeku ocijenjena uspješnom i obostrano korisnom. (HINA) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.