MIŠETIĆ ODGOVORIO NOBILU Tuđman, Šušak i Bobetko pravno nevini, zajedno s Republikom Hrvatskom

23.02.2018. 09:54:28

BOŠNJACI ŽELE ODŠTETU Analiza Ante Nobila gotovo je u potpunosti netočna. Međunarodni kazneni sud za zločine na prostoru bivše Jugoslavije eksplicitno je naveo da su Tuđman, Šušak i Bobetko pravno nevini te da njihova odgovornost zajedno s Republikom Hrvatskom nije utvrđena, analizira odvjetnik Luka Mišetić. Na svojem Twitter profilu Luka Mišetić osvrnuo se na izjave odvjetnika Ante Nobila u Jutarnjem listu. Nobilo je, među ostalim, ustvrdio 'da bi za Hrvatsku bila najbolja nagodba s logorašima iz BiH". Naime, ovaj zagrebački odvjetnik zastupa bošnjačke logoraše koji temeljem presude 'Haškoj šestorki', to jest temeljem presude u predmetu 'Prlić i ostali',  žele ishoditi odštetu od Republike Hrvatske. Luka Mišetić, koji je branio hrvatske generale u Haagu, stajališta je da takva tužba nema apsolutno nikakvu pravnu podluku. "Analiza Ante Nobila netočna je gotovo u potpunosti. 1. ICTY je eksplictno naveo da su Tuđman, Šušak i Bobetko pravno nevini i da njihova odgovornost (i odgovornost RH) NIJE utvrđena, 2. RH nije bila stranka u postupku i presuda Prliću ne vezuje RH, 3. UZP utvrdjen od 01.1993, ne 1991", napisao je Mišetić na svojem Twitter profilu. Također, priložio je dokument kojim potkrjepljuje svoje teze o tome da nema odgovornosti pokojnog generala Janka Bobetka. "Koji je stav ICTYa prema Generalu Janku Bobetku? (1) Nisu utvrdjeni nikakvi eksplicitni nalazi o sudjelovanju u UZP; (2) nije proglasen krivim za zlocine; (3) spominjanje u konkekstu UZP ne znaci da je utvrdjena njegova kaznena odgovornost; I (4) pretpostavlja se da je nevin.", napisao je Mišetić. Podsjetimo, Luka Mišetić nedavno je pisao i o profesoru Dejanu Joviću i njegovim skandaloznim tezama o generalu Janku Bobetku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.