Mladen Pavković: Gospodine Vrdoljak, „Generala“ prvo prikažite u Kninu

20.07.2019. 08:55:30

Dugo očekivani film Antuna Vrdoljaka „General“, koji je posvećen hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu i hrvatskom generalu, Junaku Domovinskoga rata, Anti Gotovini, pretpremijerno će biti prikazan 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Cinestar kinima u Zagrebu. Međutim, s obzirom na iznimno veliku pozornost javnosti i medija, a poglavito hrvatskih branitelja i stradalnika, taj film 5. kolovoza treba biti, nakon tradicionalnog večernjeg koncerta na kninskom trgu, svečano prikazan i na Kninskoj tvrđavi u Kninu, gdje se održava nacionalno obilježavanje i svečanost ovog blagdana, tim prije jer je radnja „Generala“ gotovo najvećim dijelom i vezana uz ovaj grad i ovaj kraj. Nakon prikazivanja ovog filma u Kninu za očekivati je da se na tom mjestu pojave i njegovi glavni protagonisti, na čelu sa redateljem i scenaristom Antunom Vrdoljakom. Ne može se taj film prvo prikazivati „okolo“, a tek nakon toga u srcu Knina. Vjerujemo da će se s ovim prijedlogom složiti i autor filma, ali i organizatori obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja 95, koja je na neki način i „zaštitni znak“ ovog projekta. Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.