Mladen Pavković: Nisu avioni ptice, pa da se ne može utvrditi odgovornost

22.03.2016. 07:08:39

Čovjek više ne zna, je li bi se smijao ili plakao? Naime, nakon što je SDP-ova Vlada, predvođena „slučajnim“ Zoranom Milanovićem, napustila fotelje i privilegirani život na račun hrvatskih građana, a poglavito hrvatskih branitelja i stradalnika, počele su se nizati afere. Tako među ostalim na stranicama Jutarnjeg lista (22. ožujka 2016.) možemo pročitati nevjerojatnu reportažu o „najvećem skandalu u povijesti hrvatske vojske“, (sic!), odnosno o tome da „Naši MIG-ovi su lažni!“ te da je vojna policija zbog velike prevare pokrenula detaljnu istragu! Riječ je borbenim zrakoplovima kupljenim u Ukrajini, a za koje navodno ne postoji ni pravovaljana dokumentacija, da su na tim zrakoplovima „prekucavani“ čak i serijski brojevi, da remont nad njima uopće nije ni napravljen, pa sve do toga da je netko dobio i mito! A ti isti, dakle iz bivšeg Ministarstva obrane RH još su nam prošle godine na vojnoj paradi u Zagrebu veličali naše borbeno zrakoplovstvo i uvjeravali nas da je hrvatsko nebo zaštićeno da bolje ne može biti. Što je sad pak ovo? Jesu li mediji izmislili ovu temu, ili se uistinu radi o skandalu zbog kojeg je već jučer (dakle ne danas) netko  trebao biti „spektakularno“  uhićen, tim više što smo se dosad nagledali i naslušali „spektakularnih“ uhićenja i za daleko manja kriminalna djela? Koliko je samo „spektakularno“ optuženo i uhićeno hrvatskih branitelja i stradalnika? Osim toga, ako je  pedeset posto istine o ovoj nevjerojatnoj i sramotnoj aferi, onda Hrvatski sabor pod hitno treba izmijeniti svoju odluku i ovu 2016.-tu godinu proglasiti ne godinom „Nikole Šubića Zrinskog“ već godinom „Zorana Milanovića i svih članova njegove Vlade“, jer samo naivci mogu vjerovati da je taj, ako se stvarno dogodio, kriminalni i veleizdajnički čin mogao proći bez njihova znanja i njihove odluke. U bilo kojoj vojsci, a poglavito onoj koja je, kao naša, sudjelovala u ratu, pa čak u njemu i pobijedila trostruko jačeg neprijatelja, kažnjavalo se i kažnjava i zbog običnih „sitnica“. A što je sad ovo? Gdje su tu krivci po tzv. zapovjednoj odgovornosti? Ovaj navodni skandal, ako se želi, može se riješiti u mjesec dana, a možda i manje. Nisu zrakoplovi ptice, pa da se ne može utvrditi odgovornost. Dosta su nas potkradali i varali. Za to se nismo borili! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.