Mostarski borci propituju daljnje djelovanje HDZ-a BiH

29.05.2013. 14:48:12

Presuda u slučaju protiv Jadranka Prlića i ostalih danas se s nestrpljenjem iščekivala među bivšim vojnicima i komandantima Armije Republike Bosne i Hercegovine (Armije RBiH) u Mostaru, među svjedocima opsade istočnog dijela grada na Neretvi, izvještava dopisnik agencije Anadolija (AA). Prlić i ostali su, podsjetimo, osuđeni ukupno na 111 godina zatvora za 'udruženi zločinački poduhvat' u stvaranju takozvane 'Herceg-Bosne'. Mostarski borci Armije BiH su se danas okupili kako bi u sjedištu Jedinstvene organizacije boraca (JOB) u Mostaru pratili izravan prijenos izricanja presude bivšem vojnom i političkom vrhu 'Herceg-Bosne'. Kako su kazali dopisniku Anadolije, nisu zadovoljni izrečenim kaznama. Čak su jednim dijelom presuda i ogorčeni. Ratni mostarski zapovjednik Semir Drljević Lovac kaže da nije zadovoljan presudama obzirom na obim počinjenih zločina, opsadu i blokadu istočnog Mostara, etničko čišćenje Hercegovine te rušenje Starog mosta. 'Sa hrvatske strane i danas se plasira teza da su Bošnjaci, Muslimani, napali Hrvate u Mostaru, što je apsolutno neprihvatljivo. S druge strane, izrečene kazne su smiješno male za jad i djela koja su počinjena i šta se događalo na prostoru tzv. 'Herceg-Bosne'. Imamo slučaj da je pripadnik Armije BiH za neko šamaranje dobio 14 odina zatvora. To je žalosno u odnosu na ovo za što su ovi ljudi odgovorni, za koliko su smrti, stradanja, raseljavanja i etničkog čišćenja su odgovorni', kazao je Drljević. On ističe da predstavlja populaciju koja će se do smrti boriti za istinu. 'Mi ćemo umrijeti sa onim što znamo i mislimo o onome što se desilo i kako smo mi doživjeli ratna stradanja. Ali je zanimljivo da su svi članovi udružene zločinačke grupe kadrovi HDZ-a i da su ciljevi politike HDZ danas isti kao i u ono vrijeme formiranja 'Herceg-Bosne' i opsade Mostara. Znači, isti su ciljevi i oko Mostara i oko Hercegovine', rekao je ratni mostarski komadant Armije BiH Semir Drljević Lovac. On kaže da se nakon ovakve presude treba postaviti pitanje o daljem djelovanju Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) koja je sudjelovala u 'udruženom zločinačkom poduhvatu'. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.