MRSIĆ POTVRDIO: Mirovine će biti isplaćene kad utvrdimo je li bilo prevara

02.11.2013. 18:18:58

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava potvrdio je za Media Servis da oko 2400 umirovljenika u Hrvatskoj neće dobiti mirovinu za listopad, kao i oko 46 tisuća korisnika iz inozemstva.
- Novac će primiti naknadno kada Zavodu za mirovinsko osiguranje dostave OIB, a razlog što to ni nakon poziva nisu učinili, provjerit će se službenom istragom - rekao je Mrsić i dodao: 'Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što je s ovih 2400 naših građana, je li tu ima prevara, jesu li oni uopće u Hrvatskoj, gdje te mirovine idu, tako da želimo da se te stvari srede. Napominjem da to nisu mala sredstva, to je preko 127 milijuna kuna i želimo da se ta sredstva isplaćuju onima koji na to imaju pravo'.
Mrsić je podsjetio da su po preuzimanju vlasti na Zavodu za mirovinsko osiguranje zatekli više od 80.000 umirovljenika bez OIB-a.
- Većina ih je riješena po službenoj dužnosti, a od njih 5400 nikako nisu mogli dobiti OIB - kaže Mrsić.
- Nakon pozivanja da to svakako učine do 1. studenoga, osobni identifikacijski broj poslalo je 3000, dok je 2400 i dalje 'u mutnoj zoni', a istragu će odraditi nadležne institucije kako bi saznali jesu li ti korisnici uopće u Hrvatskoj, jesu li uopće među živima, podiže li netko umjesto njih mirovinu i time nezakonito dobiva sredstva - rekao je Mrsić
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.