Na današnji dan 1993. poginuo hrvatski pjevač Tomislav Ivčić

04.03.2015. 17:19:15

Na današnji dan 1993. godine u Zagrebu je u prometnoj nesreći poginuo hrvatski pjevač Tomislav Ivčić. Upravljajući Mercedesom Ivčić je, pri pokušaju da izbjegne pješakinju koja je istrčala na kolnik, prešao u suprotni trak i frontalno se sudario s BMW-om. U nesreći su poginuli on, pješakinja koju nije uspio izbjeći te suvozačica iz BMW-a. Rođeni Zadranin, bio je jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja svog vremena, zahvaljujući brojnim nastupima na festivalima zabavne glazbe 1970-ih godina nadalje. Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Ivčić je skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku “Stop the War in Croatia” koja je obišla čitav svijet. Također, otpjevao je još nekoliko domoljubnih pjesama od kojih je meni osobno najdraža “Tamo gdje sam rođen”. Od 1990. godine bio je član HDZ-a te se u veljači 1993. kandidirao za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru. Mjesto je na izborima i osvojio no njegova prerana pogibija spriječila ga je da stupi na tu dužnost. Ovaj veliki pjevač i domoljub pokopan je na groblju Mirogoj u Zagrebu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.