Napad na 'ružu hrvatsku': Tomašić vs. Hrvatsko pravaško bratstvo

31.10.2013. 21:40:04

1_176984

Na istup Ruže Tomašić oglasio se i Željko Koroman iz Hrvatsko pravaškog bratstva, optuživši Tomašić da je plagijator, odnosno da konstantno provodi falsificirajuće činjenice koje je već netko izrekao.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i europarlamentarka Ruža Tomašić u srijedu je u Splitu na konferenciji za medije apelirala na Vladu da iskoristi suvereno pravo svake države članice EU i proglasi gospodarski pojas, jer u protivnom, smatra, premijer i i Vlada neće zaštititi nacionalne interese te moraju odstupiti.

''Od Vlade tražimo da zaštiti nacionalne interese RH i odmah proglasi aktivni gospodarski pojas na Jadranu te promptno aktivira ekološku komponentu ZERP-a. U protivnom HSP AS smatra da premijer Zoran Milanović i Vlada ne djeluju i ne štite nacionalne interese te da moraju odstupiti'', rekla je Tomašić.

Upozorila je da neproglašenjem gospodarskog pojasa Hrvatska gubi trećinu zarade od ribe i to između 100 i 300 milijuna eura godišnje. 'Dok naši ribari propadaju i nemaju posla od kojeg živi čak 800 000 ljudi, vladajući o tom problemu uopće ne razmišljaju', poručila je Tomašić i dodala da se s prijedlogom proglašenja pojasa slažu u HNS-u.

Na istup Ruže Tomašić oglasio se  i Željko Koroman iz Hrvatsko pravaškog bratstva, optuživši Tomašić da je plagijator, odnosno da konstantno provodi falsificirajuće činjenice koje je već netko izrekao. Željko Koroman, koji je u srijedu napustio HSP nastavlja dalje, optužujući Tomašić da je na konferenciji za medije u Splitu govorila kako traži da se proglasi isključivi gospodarski pojas u Jadranskom moru i kako je pitanje o proglašenju gospodarskog pojasa uputila Europskoj komisiji. ''Uvedite gospodarski pojas'', poruka je studije koju je financirala Europska komisija o financijskim prednostima i troškovima proglašenja morskih zona na Mediteranu, bilo gospodarskog pojasa u punom smislu riječi ili njegovih pojedinih elemenata, poput zaštićenih ribolovnih, ekoloških, arheoloških, što znači da nije izmislila ''toplu vodu''. Koroman i Tomašić su do jučer biti poslovni suradnici a od danas očito najžešći suparnici, što znači da će njihovo rivalstvo zasjeniti krucijalne probleme države, što je već postao običaj kod nas.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.