NAPETO U BIH! GRADONAČELNIK DOBOJA: Zbog Dražine rehabilitacije, ovdje će padati mrtve glave!’

20.05.2015. 14:28:36

"Automobili okićeni zastavama Srbije i Ravnogorskog četničkog pokreta paradiraju gradom. Sve nas je to podsjetilo na 1992. godinu kada su pojedinci marširali sa zastavama, a kasnije je uslijedio pokolj. Neka nas netko zaštiti sada. Ovo je postalo neizdrživo", žale se Bošnjaci - povratnici. Bošnjaci koji su se vratili u pojedina područja Republike Srpske i dalje su u strahu nakon akcije pod nazivom Ruben u kojoj su privođeni povratnici pod krinkom borbe protiv terorizma. Sada nakon rehabilitacije Draže Mihailovića, situacija u Doboju postala je neizdrživa. Povratnici Bošnjaci za tamošnje medije kazali su: “Automobili okićeni zastavama Srbije i Ravnogorskog četničkog pokreta paradiraju gradom. Ovo smatramo provokacijom, jer kako drugačije to nazvati. Treba pozvati Bošnjake na smirenost, ali ljudi gube strpljenje. Neka nas prestanu provocirati. Sve nas je to podsjetilo na 1992. godinu kada su pojedinci marširali sa zastavama, a kasnije je uslijedio pokolj. Neka nas neko zaštiti sada. Ovo je postalo neizdrživo”. Napetu situaciju u RS-u najbolje oslikava izjava Obrena Petrovića, načelnika Doboja koji smatra kako je i sam nesiguran u gradu jer dobiva pisma u kojima mu se prijeti smrću: “Smatram kako će zbog svega u Doboju pasti mrtva glava”, kazao je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.