Neočekivani preokret: Nisu pronađeni posmrtni ostaci generala Šantića! Obitelj u nevjerici

08.03.2014. 20:42:07

1_220368

Pripadnici Federalne uprave policije su na osnovi iskaza svjedoka istražili navedeno područje i pronašli bačvu. Nakon pronalaska bačve pojavile su se informacije da se u njoj nalaze posmrtni ostaci generala HVO-a Vlade Šantića.

Na lokaciji Grabeža kod Bihaća, još u siječnju pronađena je bačva za koju se sumnjalo da se u njoj nalaze ljudski posmrtni ostaci, no prema saznanjima Dnevnog lista, u bačvi je pronađena smjesa crvene tvari, bez ljudskih ostataka, potvrdio je to član Kolegija direktora instituta za nestale osobe BiH, Marko Jurišić. Pripadnici Federalne uprave policije su na osnovi iskaza svjedoka istražili navedeno područje i pronašli bačvu. Nakon pronalaska bačve pojavile su se informacije da se u njoj nalaze posmrtni ostaci generala HVO-a Vlade Šantića. Jurišić je istaknuo: ''Izgleda da je cijela ta priča bila "patka", da je netko provukao tu priču jer mi nemamo nikakve službene podatke''.

Jasno je definirano da je bilo koja institucija koja vrši ekshumaciju, dužna o tome obavijestiti Institut za nestale osobe BiH, što se nalazi i u Zakonu o nestalim osobama, odnosno međunarodnom sporazumu na osnovi kojeg je formiran institut, navodi Jurišić. No, doista nevjerojatno zvuči priča da su još u siječnju ove godine plasirane lažne informacije u javnost kako su u bačvi pronađeni posmrtni ostaci generala Šantića. Cijela stvar se sada dodatno komplicira i uopće nije jasno ima li u bačvi ljudskih ostataka. Duje Šantić, sin generala Šantića ostao je šokiran i zatečen navedenim informacijama.

''Ne mogu vjerovati da se ovakvo što može dogoditi. Sve do jučer sam dobivao informacije kako se u pronađenoj bačvi nalaze ljudski ostaci te da je 99 posto sigurno kako se radi o mom ocu, a sada ovo'', govori Duje za Dnevni list.

Žalosti činjenica da obitelj Šantić koja je protekle godine prošla pravu životnu golgotu na 19. godišnjicu nestanka generala Šantića ''bombardira'' ovakva vijest. 

''Nije mi bilo važno tko je uhićen, neka država i pravosuđe rade svoj posao, samo mi je bilo važno da se završi DNK analiza kako bi se istina napokon saznala i da dostojno pokopam oca. Jednostavno ne mogu vjerovati'', govori Duje.

  • Autor: A.P.
  • Photo: screenshot/ youtube
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.