Noć kazališta odgođena na zahtjev braniteljskih udruga, sporan je datum

21.09.2017. 19:47:03

BRZA REAKCIJA Ministarstvo kulture dobilo je informaciju od strane organizatora o odgodi, a manifestacija će se održati tjedan dana kasnije Manifestacija Europska noć kazališta odgođena je na zahtjev jedne braniteljske udruge. 
Riječ je o manifestaciji koja se održava devetu godinu zaredom, no ove je godine Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) na više adresa uputila zahtjev u kojem traži odgodu datuma održavanja manifestacije koja se tradicionalno održava treće subote u mjesecu studenom. To znači da bi se ove godine manifestacija održala 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. "Međunarodna zajednica nije ništa uradila da se zaustavi krvoproliće u Vukovaru i Škabrnji, pa odakle onda nama 'pravo' da baš na dane najveće tuge i ponosa organiziramo 'dane veselja', kako su si to oni zamislili?", stoji u obrazloženju UHBDR91. Na upit Jutarnjeg iz Ministarstva kulture dobili su informaciju da su danas primili službenu obavijest organizatora manifestacije 'Noć kazališta' o promjeni datuma održavanja manifestacije. "U obrazloženju organizatora oko promjene datuma održavanja manifestacije, stoji kako se od samog početka manifestacija 'Noć kazališta' održavala treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta koju dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika. Uzimajući u obzir činjenicu da se ovogodišnji datum 'Noći kazališta' podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, manifestacija će se održati 25. studenog 2017. godine, u znak pijeteta za žrtve".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.