O HEROJSTVU HOS-a U AMERICI BI SNIMALI FILMOVE

28.05.2019. 22:28:47

Krajem studenoga 1991. vidjelo da  će srbijanski i ini četnici zauzeti Vukovar i tamo pobiti sve što hrvatski diše, jedna grupa HOS-ovaca krenula je u proboj, tim prije jer su ostali i bez streljiva. Sa sobom su poveli i tridesetak, a možda i više civila. U noćnim satima iz Bogdanovaca su krenuli put Nuštra. Put ih je vodio kroz minska polja! Naprijed su išli dragovoljci HOS-a. Bilo ih je 11. Svi su stradali u minskim poljima! Sedmorica su ,nažalost, ostala tamo gdje su pali. Četvorica su teška ranjena uspjela preživjeti. Čekali su (dvanaest dana i noći!) pomoć u minskom polju, na iznimno niskim temperaturama, s malim ili gotovo nikakvim zalihama vode i hrane Napisao: Mladen Pavković Tijekom zadnjih godina pripadnici HOS-a, slavne ratne postrojbe iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, poglavito od ekstremno lijevih političara i politikanata, doživjeli su takav „smrad“ kakav se teško može i opisati. Nu, to je bila ratna postrojba kojoj se nije mogao pripisati nikakav ratni zločin, u njoj su bili istinski Junaci Domovinskoga rata, od kojih su mnogi nažalost i stradali. Jednom riječju, oni nisu zaslužili da se prema njima pojedinci ili određene skupine izdajica, ratnih profitera i dezertera tako ponašaju, jer, dok su i ginuli za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, ginuli su s uzvikom – Za dom spremni! Nitko ih tada zbog toga nije okrivljavao, nitko nije ni spominjao da je to ustaški pozdrav. A kako vrijeme ide ti se junaci, baš i zbog tog pozdrava, sve više nastoje utrpati u nekakve margine, što je sramno da sramnije ne može biti. Kroz minska polja Kad se krajem studenoga 1991. vidjelo da  će srbijanski i ini četnici zauzeti Vukovar i tamo pobiti sve što hrvatski diše, jedna grupa HOS-ovaca krenula je u proboj, tim prije jer su ostali i bez streljiva. Sa sobom su poveli i tridesetak, a možda i više civila. U noćnim satima iz Bogdanovaca su krenuli put Nuštra. Put ih je vodio kroz minska polja! Naprijed su išli dragovoljci HOS-a. Bilo ih je 11. Svi su stradali u minskim poljima! Sedmorica su ,nažalost, ostala tamo gdje su pali. Četvorica su teška ranjena uspjela preživjeti. Čekali su (dvanaest dana i noći!) pomoć u minskom polju, na iznimno niskim temperaturama, s malim ili gotovo nikakvim zalihama vode i hrane. Je li igdje u svijetu bilo takvog ili sličnog junaštva? Treba govoriti i pisati O tim junacima Amerikanci bi primjerice već snimili i igrane filmove, a kod nas ti se ljudi optužuju da su „ustaše“ i tome slično. Kakva smo mi to država, za što su se borili i ginuli junaci HOS-a? O njima se gospodo i drugovi mora i treba govoriti i pisati cijele godine, a ne samo u nekim prigodama. T

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.