Obilježena 24. obljetnica 3. bojne "Kobre" 3. gardijske brigade ZNG

13.06.2015. 22:23:05

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju danas je obilježena 24. godišnjica ustroja 3. bojne „Kobre“ iz sastava 3. gardijske brigade „Kune“ ZNG-a. Pripadnici 3. bojne 3. gardijske brigade, njih 1500, prošli su sva hrvatska ratišta. Sudjelovali su u borbama za istočnu Slavoniju, borbama na području Maslenice i zadarskog zaleđa te na području Bosanske Posavine. Njih 83 je izgubilo je život u Domovinskom ratu, dok je 300 ranjeno. Vijence su ispred Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda za sve poginule i umrle pripadnike postrojbe položili njihovi suborci kao i predstavnici Županije i Grada. "Kobrama" je svoju počast dao i Đuro Glogoški, koji već gotovo 250 dana prosvjeduje za očuvanje dostojanstva branitelja. U Crkvi Presvetog Trojstva danas je za sve poginule i umrle pripadnike postrojbe služena i sveta misa, a nakon toga organizirano je i druženje u mjesnom domu MO „Josip Juraj Strossmayer“. FOTO GALERIJA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.