OBJAVIO SUPER FOTKE! Sačić se prisjetio Bljeska: ‘Evo vam nekoliko činjenica…’

01.05.2022. 15:19:00

Hrvatski general Željko Sačić s ponosom se prisjetio velike vojne operacije Bljesak kojom je 1995. godine oslobođena Zapadna Slavonija.

Tom je prigodom podijelio vrlo zanimljive ratne fotografije s različitih bojišnica, ali i neke vrlo zanimljive informacije o oslobodilačkoj akciji u kojoj je i sam sudjelovao.

Foto: Facebook

“Pripadnici Skupnih snaga Specijalne policije MUP-a RH u Bljesku su prvi presjekli neprijateljsku ‘žilu kucavicu’ – tada okupiranu prometnicu Pakrac, Lipik, Bijele Stijene, Okučani, Stara Gradiška, i to već prvog dana provedbe ove operacije…”, napisao je Sačić.

“Sutradan, 02. svibnja 1995., naši ‘Risovi’ prodiru do ploče sa natpisom ‘Okučani’… Tu su iz vojno taktičkih razloga zaustavljeni, pa su sačekali našu ratnu subraću ‘Tigrove’ s kojima su nastavili izvršavati planirane ratne zadaće.”

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/S.V./Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.