Obrtnici, Sabor danas raspravlja o vama!

05.06.2013. 09:01:14

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu novoga Zakona o obrtu u prvom čitanju koji bi, uvjeravaju u Vladi, trebao donijeti sigurnost i lakšu poziciju obrtnicima u Hrvatskoj. Iz Vlade kao jednu od najvažnijih zakonskih novina navode odredbu po kojoj se ovrha radi ostvarenja novčane tražbine od obrtnika više neće moći provesti nad kućom ili stanom u kojoj obrtnik stanuje zajedno s osobama koje uzdržava. Ovrha se ne bi provodila ni na poslovnim prostorima u kojima obrtnik obavlja djelatnost koja mu je glavni izvor sredstava za život. >> Obrtnici, evo kako ćete plaćati PDV! Naime, dosad je obrtniku radi namirenja novčanih potraživanja mogla biti zaplijenjena sva imovina. No, prema prijedlogu novoga zakona obrtnik će moći, ako to sam želi, založiti i kuću, stan ili poslovni prostor. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.