Okončana drama u Splitu: Policija upala u stan i uhitila muškarca koji je pucao s balkona

28.06.2013. 08:44:24

Privedeni je 60-godišnjak najvjerojatnije bio motiviran dječjom igrom pred zgradom u kojoj živi i pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu. Nakon višesatne drame oko pet sati ujutro konačno je okončana drama u Splitu. Policija je upala u stan i uhitila muškarca koji je pucao iz vatrenog oružja. Privedeni je 60-godišnjak u četvrtak, najvjerojatnije motiviran dječjom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi te pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici. Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su susjedi rekli radi se o bolesnoj i incidentnoj osobi. Podsjetimo, oko pola sata nakon ponoći Splićanin je izašao na balkon i ispalio nekoliko hitaca te se vratio u kuću. Kako doznajemo s terena, nitko nije ozlijeđen niti je prijavljeno oštećenje imovine. Muškarac i dalje odbija svaki kontakt. Sve je počelo u četvrtak oko 15:30 sati kada je policija dobila dojavu da je u Washingtonovoj ulici u Splitu došlo do pucnjave. >> Pucnjava u gospodarskoj zoni Podi u Dugopolju Ispaljeno je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, ali nitko nije ozlijeđen. Muškarac koji je pucao zabarikadirao se u kuću i od početka ne želi ni s kim komunicirati. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja, opkolila kuću te je blokirala dio ulice. Pokušavali su stupiti u kontakt s muškarcem, ali on je

Navodno je riječ o osobi koja je prije deset godina već zatočila jednu osobu i držala je tri dana. Susjedi ga znaju kao problematičnu osobu.

navodno na vrata stavio ormare. Na lice mjesta je stigla i muškarčeva sestra, ali ni ona nije uspjela s njim uspostaviti komunikaciju. U večernjim je satima ulogu pregovarača pokušao preuzeti jedan njegov prijatelj, ali rezultata nije bilo. Motiv pucnjave je nepoznat. Na terenu su i policijski specijalci. U blizini mjesta događaja nalazi se jedan dječji vrtić. Roditelji su bili zamoljeni da zbog situacije po svoje mališane dođu nešto kasnije. No, tijekom večeri sva djeca i odgojiteljice su napustili vrtić bez problema. Navodno je riječ o osobi koja je prije deset godina već zatočila jednu osobu i držala je tri dana. Susjedi ga znaju kao problematičnu osobu. 'Nakon nekoliko zadnjih njegovih ponašanja, koje mi nije baš... čovjek je bolestan, netko se mora za njega pobrinuti zaista. Uglavnom bi se okomio na djecu ili na nekoga tko bi krivo pogledao', rekla je susjeda Silvana. (Hina/D.B.) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.