Općinski sud donio rješenje o ovrsi grada Splita

28.11.2019. 15:50:00

Grad Split je od četvrtka pod prijetnjom ovrhe za koju je rješenje donio Općinski sud u predmetu u kojem je liječnik Nebojša Knežević tužio grad zbog svog zemljišta na TTTS-u na kojem su ucrtane gradske prometnice, potvrdio je Hini sud i gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U izjavi za Hinu gradonačelnik Krstulović Opara nije želio komentirati slučaj već je samo kratko rekao da će pravna služba grada učiniti sve potrebno da zaštiti interese grada.

Upitan hoće li doći do problema u svakodnevnom funkcioniranju grada, kazao je da to ne može komentirati i ponovno dodao da će njihova pravna služba poduzeti sve mjere sukladne zakonu.

Na sudu se doznaje da je rješenje o ovrsi doneseno na temelju ovršne isprave, kao i da grad Split ima pravo na žalbu koja odgađa ovrhu. Također imaju rok od petnaest dana da dobrovoljno ispune tražbinu. 

Liječnik Nebojša Knežević i ostali tužitelji ovoga su ljeta zbog naplate spora Općinskom sudu u Splitu podnijeli ovršne prijedloge koji s kamatama iznose 150 milijuna kuna.

(Hina) xzjur yam

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.