Oprez, najavljeno nevrijeme: Vruće ponovno za vikend

25.06.2014. 11:54:03

Hrvatsku danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno s kišom, te mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše kiše, ponegdje i obilnije očekuje se u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, a najmanje u Dalmaciji. Vjetar će biti većinom slab, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, kasno poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 18 do 23, a na Jadranu 22 do 27 Celzijevih stupnjeva. Dalje, u  noći na četvrtak i ujutro bit će umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a u Lici i Dalmaciji s pljuskovima i grmljavinom. Zatim se očekuje djelomično razvedravanje, ali će još ponegdje biti malo kiše ili pljuska s grmljavinom, ponajprije u gorju i Dalmaciji. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 22 Celzijeva stupnja. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 25, a na Jadranu od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva. Tijekom iduća tri dana vrijeme će  biti i dalje nestabilno, pa je moguća povremena kiša ili lokalni pljuskovi, izglednije na Jadranu te u predjelima uz Jadran, osobito u četvrtak. Temperatura će biti bez znatnije promjene. UV-index u četvrtak će biti vrlo visok u području Dalmacije i na krajnjem jugu Hrvatske. Meteoalarm nije izdao nikakvo upozorenje na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje za iduća četiri dana, ali je za danas izdao upozorenje od velike mogućnosti grmljavinskog nevremena. Sjeverni Jadran na karti je obojen u narančasto što označava opasno vrijeme i mogućnost štete, ali i moguće ljudske žrtve. Ova ciklona, koju je Crometeo nazvao Gracija, stigla je iz sjeverne Italije i Jadrana te će se brzo premjestiti nad istok Balkanskog poluotoka. Zbog toga bi se vrijeme od četvrtak trebalo postupno stabilizirati, ali još danas je moguće izraženo nevrijeme s tučom. Na Jadranu se za vikend očekuje sunčano, vrlo toplo, a ponegdje i vruće vrijeme. U nedjelju će zapuhati jugo. U petak se na kopnu očekuje djelomično sunčano i u većini krajeva suho vrijeme. Bit će malo toplije nego proteklih dana. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.