OŠTRA REAKCIJA DAMIRA MARKUŠA -KUTINE NA INTERVJU PRAVOSLAVNOG SVEĆENIKA PETRA OLUJIĆA

19.03.2017. 09:45:56

ODGOVOR DAMIRA MARKUŠA -KUTINE: Koliko ih je samo sudjelovalo u srpsko četničkoj agresiji zajedno sa zločinačkom crvenom petokrakom jna na Hrvatsku?
Damir Markuš -Kutina, Vukovarski branitelj u postrojbi HOS-a-uputio je oštru reakciju u povodu intervjua pravoslavnog svećenika Petra Olujića, koji je dao večernjem listu pod naslovom: Bio bih sretan da Košić pristane da za sve žrtve u Sisku služimo misu, pravoslavnu i katoličku... Priopćenje Damira Markuša- Kutine... Da, kad priznate i kad dođe pokajanje, a ne ovakvo rasipanje demagogije i govorenje neistine.''Gospodin priča neistine, to nije ljepo od čovjeka koji bi trebao biti uzor narodu kojeg predstavlja, ali ne na ovaj način. 149 masovnih grobnica je ''posijano'' po Hrvatskoj, a ni jedan od četnika i jna nije u zatvoru za te zločine, i naravno, nitko o njih ne zna tko je to učinio. Valjda svemirci. Kaže kako je kod biskupa prevladao nacionalizam? Dobro jutro. Što ne valja biti nacionalist? Po meni to znači voljeti svoju Domovinu, a biskup nikad nije ni riječju ni djelom počinio grijeh kakav su mnogi sveštenici pravoslavlja počinili. Koliko ih je samo sudjelovalo u srpsko četničkoj agresiji zajedno sa zločinačkom crvenom petokrakom jna na Hrvatsku? Ima dosta video materijala koji to dokazuju, pa do bratimljenja sa četnicima arkanom i ostalim zlikovcima. Koliko je crkava srušeno, da li zna gospodin, od od kog-od strane četnika i jna? Dok njegovi pretpostavljeni pjevaju četničke pjesme i veličaju dražu ili su bili padobranci u zločinačkoj armiji koje je ubijala i razarala Hrvatsku poput onog u Pakracu mu kolege, neka pokaže tj dokaže, koji je to grijeh naš biskup napravio? Kako ga nije sram? božji čovjek, moš' mislit. ''Vrijeme je da se podvuče crta, da se zajedno molimo za sve žrtve i da nastojimo da nam to bude opomena dokle nas mogu odvesti mržnja i zla koja činimo jedni drugima, a ne poticaj za nove mržnje.'' Da, kad priznate i kad dođe pokajanje, a ne ovakvo rasipanje demagogije i govorenje neistine. Ovakvi uz pupavca, onog otrova, raspiruju mržnju i siju zlo, okrečući teze, kao da smo mi pili tintu. Neće moći. Ja molim sve koji imaju živce da odgovaraju na ovakve i slične neistine, jer, istina je samo jedna i znamo je, ali očito je moramo stalno ponavljati i govoriti radi mladih koji ne znaju, a ovakvi likovi truju mladost i budućnost neistinama i okretanje teza.'' Markuš je priložio i nekoliko linkova na video u kojima u pravoslavnoj crkvi čak i malodobnu djecu pravoslavni svećenici tjeraju da pjevaju četničke pjesme te naglasio: Kako će ovo objasniti pop Olujić i ostala pravoslavna bratija? Nije li ovo širenje četničke agresorske ideologije OD STRANE PRAVOSLAVNE CRKVE i to sa maloljetnicima. Sramotno. Pogledajte priloženi VIDEO
Šef pravoslavne crkve mitropolit- pjeva četničke pjesme, a poslije se pravda da nije- neka pogleda i posluša tko tu pjeva.

Autor: