OŠTRA REAKCIJA: Dio čelnika 9-bojne HOS-a je bio protiv zajedničkog polaganja vijenaca sa antifašistima

23.06.2014. 09:22:38

Reagiranje: Jučerašnji događaj u Splitu, polaganje cvijeća povodom dana antifašističke borbe, gdje su nazočile i udruge iz Domovinskog rata, između ostalima i Udruga 9-te bojne HOS-a, iznenadila je nas Hosovce koji nismo i nećemo sudjelovati u tim obilježavanjima. Podsjetit ćemo zašto. Mnogi su ratni zločini počinjeni od strane tih tzv. antifašista, u biti fašista, jer od Bleiburga, Jazovke i mnogih, mnogih drugih masovnih stratišta, to dokazuju. Naravno, ima časnih ljudi ali ne znamo koji su, jer masovni ratni zločini koji su počinjeni za vrijeme i poslije drugog svjetskog rata nikad nisu procesuirani, tako ni jedinice i pojedinci koji su to radili. Nemamo veze sa drugim svjetskim ratom, mi udruge iz Domovinskog rata, osim što je ta ista petokraka i te kako okrvavila se ponovo u Hrvatskoj kao i za vrijeme 2 svjetskog rata. Nikad se nisu ogradili od tih masovnih zločina i etničkog čišćenja za vrijeme Domovinskog rata, a ponavljam, mnogi su okrvavili ruke o Hrvatski narod tijekom 2 svjetskog rata, bez suda, bez pravde, već samo zato što je to bio Hrvatski narod. Isto tako, dio čelnika 9-bojne HOS-a je bio protiv toga, što napominjem. Pišem u ime Hosovaca koji dijele moje mišljenje i stav. Damir Markuš ''Kutina'' B.P.I.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.