Osuđen srpski krvnik 'Pero Cigan' zbog nemilosrdnih smaknuća na Ovčari!

25.11.2014. 19:42:43

Ovaj srpski zločinac mučio je i ubio 193 ratna zarobljenika kod Vukovara, 21. studenog, 1991. godine. Petar Ćirić, poznat i pod imenom Pero i Pero Cigan, osuđen je u Beogradu na 15 godina zatvora za sudjelovanje u ratnom zločinu na Ovčari. U kaznu je uračunata i 10-godišnja kazna zatvora koja mu je izrečena u pravostupanjskoj presudi Okružnog suda u Novom Sadu, prenose srpski mediji. Ćirić je uhićen u Beogradu u listopadu 2012. godine. Ovaj srpski zločinac mučio je i ubio 193 ratna zarobljenika kod Vukovara, 21. studenog, 1991. godine. Ćirić je s pripadnicima jedinice ''Leva supoderica" mučio i tukao hrvatske ratne zarobljenike koji su bili primorani protrčati kroz špalir prilikom ulaska u hangar na Ovčari. Kada su ratni zarobljenici popisani i u više navrata traktorom odvezeni na Grabovo, na oko jedan kilometar od Ovčare, u formiranom streljačkom vodu, iz vatrenog oružja pucao je u njih i ubio ih. Po povratku s Grabova, ispred hangara na Ovčari sudjelovao je i u strijeljanju posljednje skupine od desetak ratnih zarobljenika. Ratni zarobljenici bili su iz redova hrvatske policije i dobrovoljačkih jedinica koji su prethodno predali oružje pripadnicima JNA u Vukovarskoj bolnici, a zatim predani srpskim postrojbama. Prema optužnici, zločin je trajao od popodnevnih sati 20. studenog do ranih jutarnjih sati 21. studenog 1991. godine. Za ubojstva više od 200 hrvatskih civila, Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije do sada je osudilo 15 osoba na ukupno 207 godina zatvora, a petero ih oslobodilo tužbi.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: wikipedia
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.