OVA SLIKA JE DOKAZ DVOLIČNOSTI KOSORKE: Pozirala je uz pozdrav ‘Za dom spremni’, a danas traži zabranu HOS-a

30.08.2017. 21:50:10

Mnogi  se danas natječu tko će maštovitije osuditi “ustaški podzrav u Jasenovcu”. Jedna od njih je i bivša premijerka Jadranka Kosor koja posprdno komentira neodlučnost HNS-a i blag stav prema premijeru Plenkoviću oko HOS-ove ploče u Jasenovcu.

“Davno je prošlo vrijeme za koje su se istaknuti HNS-ovci zaklinjali da će jasenovačka ploča biti uklonjena. Baš nekako interesantno”, napisala je Kosor na Twitteru. Na izjavu premijera Plenkovića u vezi spomen ploče za 11 poginulih HOS-ovaca kako se “traži zakonski put za njezinu zamjenu i rješenje u kojemu njezin sadržaj ne bi ugrožavao ničije osjećaje”, Kosorica ponovno reagira: “Premijer Plenković odmah je prvi dan trebao pozvati pripadnike HOS-a i s njima razgovarati, pozivajuči se na Franju Tuđmana koji je bio antifašist te ih tako uvjeriti da ploči s tim pozdravom u Jasenovcu nije mjesto”, rekla je Jadranka Kosor. Dodala je kako je jasno da je postavljanje takve ploče provokacija i kako “nikome nije palo na pamet postavljati ih dok je ona bila premijerka”. Na više  fotografija koje su u posjedu Maxportala vdimo jadranku Kosor kako se rado naslikavala na svečanostima koje su organizirale različite udruge HOS-a na kojima se rado naslikavala. Tad joj grb HOS-a, čiji je sastavni dio i pozdrav ‘Za dom spremni’, nije smetao. Dapače, kažu nam HOS-ovci, rado je dolazile na njihove manifestacije. M. Marković

arhiv maxportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.