PANTOVČAK: Braniteljske udruge podržale Predsjednicu za razgovore s Vučićem

06.02.2018. 14:31:11

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike braniteljskih i stradalničkih Udruga iz Domovinskog rata. Na sastanku s Predsjednicom bili su predstavnici gotovo svih značajnih braniteljskih i stradalničkih  udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Bili su HOS- ovci, Udruge zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, čelnici HVIDRA-e, Veterani gardijskih brigada do udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata. U kratkom priopćenju iz Ureda predjednice navodi se da se prilikom susreta razgovaralo  o raznim pitanjima vezanim za braniteljsku populaciju, a spomenut je i skorašnji susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. POSEBNA PODRŠKA UDRUGA NESTALIH U tom smislu posebnu potporu Predsjednici dali su predstavnici udruga obitelji nestalih koji smatraju kako pitanje nestalih osoba mora biti ključ razgovora povodom nadolazećeg susreta s predsjednikom  Srbije. “Zahvalni smo predsjednici Grabar Kitarović  što nas je pozvala na razgovor jer to je pravi način za upoznavanje s problemima i rješavanje teškoća s kojima se suočava braniteljska populacija. Drago nam je u Predsjednici imamo  pravog sugovornika i da iskazuje brigu za te teme”, rekao nam je Josip Klemm, čelnik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata. Na upit je li se razgovaralo o skorašnjem susretu s predsjednikom Srbije, Klemm kaže: “Nakon što nas je Predsjednica izvijestila o temama razgovorima s predsjednikom Srbije, o njenim plemenitim nakanama otvaranja dijaloga i pokušaj da se utvrdi gdje su nestale osobe iz Domovinskog rata, a i to ne samo u Hrvata, nego i Bošnjaka, Srba, Albanaca i drugih, podržali smo nastojanja predsjednice u tom smjeru”, kazao nam je Klemm.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.