‘PAO POD VLAK, A U LUBANJI IMAO METAK!’ Išao je iz Zagore u Njemačku, zastupnik pita: ‘Mislite li da ih treba pomilovati?’

23.04.2022. 10:07:00

Zastupnik u Skupštini Grada Zagreba iz redova Mosta, Marko Sladoljev komentirao je zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača kojeg su potpisali istaknuti generali Domovinskog rata.

Perković i Mustač osuđeni su na doživotne kazne na suđenju u Njemačkoj jer su kao visoki dužnosnici jugoslavenske tajne službe UDBA-e sudjelovali u organizaciji ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Generali smatraju kako je njihov doprinos stvaranju Hrvatske u ratnim 90-im golem te da zbog toga zaslužuju prijevremeno izaći na slobodu.

Sladoljev je na svom Facebook profilu objasnio zašto po njemu do takvog pomilovanja ne smije doći. 

“Pao pod vlak, a u lubanji imao metak”

“Godina 1970….Čovjek iz Dalmatinske zagore krenuo trbuhom za kruhom u Njemačku!
Vrlo nacionalno opredjeljenje, nije se plašio javno reći tko je i što je. Pjevao je pjesme Vila Velebita, Ustani bane… Jednog dana su ga našli mrtvog, navodno je pao pod vlak, a u lubanji imao metak. Ubojica nikad nađen niti tražen. Potpis UDBE.

Četvero male djece je ostalo samo sa svojom majkom. Najmlađa curica tri mjeseca, a ostali svi ispod osam godina! Dva dječaka su kasnije postali hrvatski branitelji jedan u Hrvatskoj ratnoj mornarici drugi u 4. gardijskoj brigadi! Oboje odlikovani!

Pa kad se priča o milosrđu prema udbašima i pomilovanju bilo bi dobro čuti i ovakve priče. Ta djeca su sad odrasli ljudi a ja ih volim kao vlastitu braću i sestre. Oni su bratići i sestrične moje Višnje. Dok god sam živ imat će moje veliko poštovanje!

Što vi mislite zaslužuju li udbaši Perković i Mustač pomilovanje”, pitao je na kraju Sladoljev.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Screenshot/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.