Pavković: Dok progone "za dom spremne", gdje su oni koji su ubijali i rušili pod "petokrakom"?

25.01.2015. 10:46:51

Nakon što su pripadnici IX. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" u Splitu postavili spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu, prije svega "oni" koji su prespavali stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, ne prestaju sa negodovanjima, pa ga od prvoga dana otkrivanja nazivaju i "simbolom mržnje".

Međutim, sada je netko, preko noći, na ovaj veličanstveni spomenik isklesao usklik "Za dom spremni". Odmah su reagirali policija i Državno odvjetništvo, jer je navodno riječ o ustaškom pozdravu te se užurbano traži počinitelj ovog "teškog zločina". Od tih povrijeđenih duša nitko naravno ne govori o tome da su u vrijeme rata za hrvatsku Domovinu pretežno HOS-ovci i ginuli s tim usklikom u borbi s fašističkim postrojbama Srbije i Crne Gore te domaćim izdajicama. Što im onda nisu smetali ti i takvi pozdravi? Tada je bio rat, tada se umiralo, pa je to na neki način bilo "razumljivo" i "normalno", ali danas je drugo vrijeme, danas se trebaju sve te teške i nesnosne godine ponosa i slave marginalizirati, a po mogućnosti i zaboraviti. A koji su službeni pozdravi bili u NDH? U Prvoj emigraciji, godine 1932.-1941. ustaške postrojbe upotrebljavale su redoviti vojnički pozdrav, koji je u NDH ostao kao pozdrav domobranstva. Ustaški pokret i Ustaška vojnica preuzeli su rimski pozdrav uzdignutom desnicom, koju su tada upotrebljavali svi nacionalisti u Europi nasuprot komunističko-boljševičkom pozdravu stisnute šake. Kako je sam poglavnik dr. Ante Pavelić rekao intimno u NDH "rimski pozdrav nametnula nam je ulica – i onda ga nismo mogli skinuti zbog Nijemaca i Talijana" (Vjekoslav Luburić, "Drina", Madrid, br.47, god. V, lipanj 1955.). Nu, stari ustaški pozdrav u prvoj emigraciji i u početku NDH bio je "Za dom spremni". On nije bio izveden iz fašističkog pozdrava "Pronti!", već iz povelje kralja Petra Krešimira IV. iz godine 1069., u kojoj stoji "spremna srca" i pisma bana Petra grofa Zrinskog iz 1670., u kome veli "spremni čekamo". (Demokratski međunarodni skautski pokret upotrebljava također pozdrav "Budi spreman!") Godine 1942. službeno je dodano "Za Poglavnika i dom spremni!".

Dakle, sve što ima bilo kakve sveze s NDH danas treba zabraniti. Međutim, postavlja se pitanje, a zbog čega vi, koji tako mislite, niste bili tako grlati kad su postrojbe HOS-a taj usklik nosile i na rukavima odore i kad su s njim umirali za – Lijepu našu? Gdje je tada bila policija i Državno odvjetništvo?

Uz to treba podsjetiti da je Prekršajni sud u Kninu 22. prosinca 2011. oslobodio od optužbe Jakova Markovića (r. 1963.), jer su ga prijavili da je u Čavoglavama prodavao predmete na kojima je pisalo "Za dom spremni!" Raspravni sud je ustvrdio da okrivljenik time nije načinio prekršaj, jer ovim usklikom "nije pozivao ili poticao na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti".

O čemu se tu zapravo radi? Hrvatske izdajice, ratni profiteri i dezerteri, komunjare i sanjari "Velike Jugoslavije" naprosto ne mogu prežaliti što smo ostvarili hrvatsku državu, pa su se od svega negativnoga u vrijeme Broza i kompanije uhvatili manje-više za ovaj usklik, kao da je to nešto najgore u hrvatskoj povijesti. No, oni nam neprestano i putem ovog usklika žele poručiti da je "čitava hrvatska povijest bila ustaška" te kako je jednom rekao i Robert Horvat da na taj način "pokušavaju tako kompromitirati hrvatski narod i svaku Hrvatsku Državu".

U tome je bit!

Vidite i sami: kad netko spomene srpske zločine odmah se jave, na žalost, razne "hrvatske" udruge te pojedinci koji ukazuju i na navodne "hrvatske zločine", sve u cilju da se stvori kaša, da se kaže da su "jedni i drugi isti", tj. da nema razlike između agresora i žrtve.

Kakve su samo strašne zločine za vrijeme i poslije II. svjetskog rata izvršili Brozovi partizani, koji se danas nazivaju – antifašistima? Kao prvo, sjetimo se da su do početka 1942. partizani djelovali skupa sa četnicima u pokolju hrvatskog stanovništva po Bosni, Hercegovini, Lici i na Kordunu. Tada je umoreno na tisuće nevinih hrvatskih seljaka, a njihove kuće zapaljene. Nakon poraza četnika i bjegstva njihovih vođa u Srbiju i Crnu Goru, na tisuće četnika prešle su u partizane, a pojedini njihovi zapovjednici, koji su se istaknuli u klanju Hrvata, postali su partizanski zapovjednici i nastavili s klanjem Hrvata (vidi: Adil Zulfikarapašić, partizanski potpukovnik, "Put u Foču", Dnevnik 1942.)

Partizanski general Ivan Šibl spominjao je da su na "oslobođenoj teritoriji" partizani sustavno ubijali sve ustaše, a da se strijeljalo i seljake koji bi sakrili 10 kilograma soli ("Vjesnik u srijedu", Zagreb 14. lipnja 1967.).

Samo u tzv. "marševima smrti" partizani su poubijali čak oko 700.000 hrvatskih izbjeglica i vojnika, a u bivšoj Jugoslaviji valjda nema mjesta gdje se ne nalaze masovni grobovi umorenih Hrvata i Hrvatica, što će reći da su nevini ljudi ubijeni samo za to što su bili – Hrvati. Koliko su samo Brozovi "pomozbog" junaci umorili svećenika i časnih sestara?

Ni broja se ne zna!

Nije li se slično dogodilo i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?

Srpski četnici bez problema i danas mogu pjevati "Slobo, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate", javno paliti hrvatsku državnu zastavu, podizati spomenike Draži Mihajloviću, četnike izjednačavati s partizanima, derati se da i dalje žele "Veliku Srbiju", a kod nas u Hrvatskoj, samo kad netko i u šali vikne "Za dom spremni!" odmah se probude izdajice, profiteri, dezerteri i slični, i odmah umjesto partizanske kape s krvavom zvijezdom petokrakom vide "ustaške simbole".

I ne samo to. U Hrvatskoj, da ti pamet stane, ne da "ne smiješ" biti "za dom spreman" već ne smiješ niti lijepo govoriti o svojoj Domovini, pjevati, kao Marko Perković Thompson, o ljubavi, domu i Bogu, jer te odmah "domoljubni spavači" proglase desničarom, nacionalistom i čovjekom koji mrzi Srbe i izaziva "treći svjetski rat".

Stoga, vi koji ste trenutačno na vlasti, i zakonom zabranite usklik "Za dom spremni!", (da ne bude nismo znali), ali i osudite barem jednog partizana, Udbaša i komunjaru, ako zbog ničeg drugoga a ono zbog toga što su bez suda i presuda ubijali na desetine tisuća nevinih Hrvata.

Osudite, na kraju krajeva, i nekoga za ubijanje i protjerivanje nevinih Hrvata iz Vukovara, u vrijeme Domovinskoga rata. Nisu li ti i na tisuće drugih ratnih i inih zločina teži od usklika – "Za dom spremni!"?

Naime, dok progonite ljude "Za dom spremni!" vi i dalje namjerno marginalizirate i zataškavate zločine partizana, Srba, Crnogoraca i domaćih izdajica, a Domovinski rat sve više pretvarate u – građanski!

Hrvati vam to, bojimo se, nikada ne će zaboraviti, a vjerojatno ni oprostiti!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.