Pavković: Hoće li kancelarka Merkel zastati i kod spomenika dr. Franji Tuđmanu?

16.05.2019. 08:57:02

Njemačka kancelarka Angela Merkel (Kršćansko-demokratska unija – CDU), u subotu, 18. svibnja, posjetit će Zagreb i među ostalim sudjelovati na središnjem predizbornom skupu HDZ-a. Susrest će se i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem… Ovo je prvi put da kancelarka Merkel od 2011. godine dolazi u glavni grad Hrvatske, odnosno to je potvrda i nastavak jačanja bilateralnih odnosa Hrvatske i Njemačke. Također treba istaknuti kako će njezin dolazak u Zagreb biti prvi i jedini odlazak kancelarke na neki predizborni skup izvan Njemačke. Međutim, već je na određeni način postalo „pravilo“ da visoki strani državnici dolaze u posjet Hrvatskoj, ali da ne nađu ni „pet minuta“ vremena da zapale svijeću i polože vijenac za sve poginule, nestale i umre hrvatske branitelje i civile tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku. Čvrsto vjerujemo da se to ovog puta neće dogoditi, da je i taminuta tišine u programu Angele Merkel, ali i zastajanje njezine službene kolone vozila pri spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku i vojskovođi dr. Franji Tuđmanu, kraj kojeg će najvjerojatnije proći na putu prema Gornjem gradu, tj. Vladi RH. Inače, u Hrvatskoj bi trebalo i moralo biti uobičajeno da neka visoka strana delegacija koji puta navrati i do Vukovara, Škabrnje ili Knina, gdje se nalazi nacionalni spomenik Hrvatske pobjede Oluja 95., da iskreno iskažu počast, žaljenje, pijetet i sućut prema nevinim žrtvama velikosrpske agresije, ali da i zahvale još živim hrvatskim braniteljima, koji su stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Da se ne zaborave! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.