Pavković: Srbi nas namjerno uspoređuju s NDH i ustašama, kako bi prikrili svoje zločine...

25.09.2015. 16:03:01

Osim toga, u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata vi niste napadali i rušili Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) nego suverenu, samostalnu i neovisnu državu – Hrvatsku na čijem je čelu bio dr. Franjo Tuđman, a ne dr. Ante Pavelić! Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), Mladen Pavković, javnosti se obratio reagiranjem, ogorčen postupcima Srba. Njegov tekst prenosimo u cijelosti: “Kako Srbi preokreću pilu? Naime, svako malo Srbi umjesto da govore i pišu o hrvatskom Domovinskome ratu, u kojem su sudjelovali kao agresori, oni se namjerno vraćaju u daleku prošlost, u doba Nezavisne Države Hrvatske (NDH). Tako je ovih dana, a u povodu mjere zabrane ulaska kamiona i inih automobila sa srpskim registarskim oznakama u Hrvatsku, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije u noti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu napisalo i ovo: „Ovakve i slične mere policijskih organa Republike Hrvatske, a posebno fizičko odvajanje nosilaca putnih isprava Republike Srbije od drugih putnika, nisu zabeležene u civilizovanom svetu. Po svom diskriminatorskom karakteru mogu se porediti samo sa merama preduzimanim u prošlosti, u vreme fašističke Nezavisne Države Hrvatske!“. Srbi mogu protestirati koliko ih volja. Ali, zbog čega se neprestano vraćaju na NDH i ustaše, a ne recimo na Domovinski rat, u kojem su na neprijateljskoj strani na žalost sudjelovali i neki članovi najužeg aktualnog srbijanskog državnog vrha? Većina Hrvata koja je branila i obranila hrvatsku državu od srpske i ine agresije nije se ni rodila u vrijeme NDH, ili su u to doba imali tek nekoliko godina života, ali za to iznimno dobro pamte zločine koji su 1991., ali i kasnije počini Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA i domaće izdajice. Stoga, neka Srbi već jednom prestanu priče o NOB-u, tim više što je dobar dio njih bio na strani četnika i ratnog zločinca Draže Mihailovića, a iste ili slične (još gore) metode ubijanja, rušenja, otuđivanja, paljenja, protjerivanja…znalački su upotrijebili u Domovinskome ratu, za što do danas (da ti pamet stane!) nisu nikako ni kažnjeni. Dakle, Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin, Šešelj i drugi pomozbog junaci, kad uspoređujete neke „mjere iz prošlosti“uvijek se prvo sjetite što ste radili u doba kad ste napali Hrvatsku i nastojali pobiti sve što hrvatski diše. A NDH ostavite povjesničarima. Okrenite se bliskoj prošlosti. Pa, niste valjda zaboravili tko je bio žrtva a tko agresor od Vukovara, Škabrnje, Gospića, Pakraca, pa do Dubrovnika? Osim toga, u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata vi niste napadali i rušili Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) nego suverenu, samostalnu i neovisnu državu – Hrvatsku na čijem je čelu bio dr. Franjo Tuđman, a ne dr. Ante Pavelić! A bili ste agresori i na Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju!”; zaključuje Mladen Pavković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.