Pavković: Vrijeme je da i bivšim partizanima zasvira sirena – pet iza dvanaest

05.05.2015. 21:54:12

U Kumrovcu je u povodu obljetnice smrti Josipa Broza Tita održan još jedan partizansko-komunistički dernek. Čak je i vatrogasna sirena zavijala u 15.05 sati. Ponovno su se vijorile jugoslavenske zastave, veličalo propalu državu i njezina čelnika. Ivan Fumić, koji je u partizanski rat krenuo s 11 godina, a koji je danas potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske, uz ostalo je izjavio kako u hrvatskoj povijesti nije bilo značajnijeg državnika od Josipa Broza, koji je, po njemu, bio i simbol mirotvorstva u svijetu. Međutim, u hrvatskom Domovinskome ratu borili smo se protiv – Jugoslavije, tj. protiv partizansko-komunističke zvijezde petokrake, zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA), Jugoslavena, Tita i partije. Vjerovali smo da duh jednog od najvećih zločinaca XX. stoljeća više ne će izaći iz boce. A nije ni izlazio tijekom rata. Nakon što smo pobijedili srpske i ine fašiste, polako, pa sve brže počeli su dizati glave oni kojima je Brozova Jugoslavija još u srcu. Kako godine idu, umjesto da je sve manje partizana-komunista, koji se u najvećem postotku nisu borili za Hrvatsku, već za Hrvatsku u okviru Jugoslavije, njih je sve više. Kao gljiva poslije kiše. Oni, da ti pamet stane, ne priznaju Hrvatsku, a još manje da su je stvorili hrvatski branitelji, dr. Franjo Tuđman i brojne nevine hrvatske žrtve. Ponovno lažu da Hrvatske ne bi ni bilo da nije bilo njih. Od Tita su spremni uzeti samo ono najbolje, dok sve njegove zločine – zaboravljaju i marginaliziraju, kao da ih nije ni bilo. FUMIC4-040508_1Thumbnail Pa, ako je svima onima koji toliko obožavaju Jugoslaviju i Tita žao za propalim režimom, onda neka odu u Srbiju, koja je nasljednica ovog komunističkog zločinca. Tamo ih zbog toga nitko ne će prozivati, a bit će bliže i svojim saveznicima (u jednom dijelu) u II. svjetskom ratu – četnicima, koje je ova zemlja već – rehabilitirala. Ako nam je u Jugoslaviji, pod vodstvom Tita, bilo toliko „lijepo“ čemu je onda živote i zdravlje dalo na desetine tisuća nevinih ljudi, što nismo svi, kao ovi u Kumrovcu, i dalje plesali srpska kola i pjevali „Druže Tito mi ti se kunemo“? Čudno je da DORH, Uskok, SDP i slični ne vide ništa sporno u partizansko-komunističkim dernecima, a skaču na zadnje noge kad čuju pjesme o Bogu, Domovini, obitelji i – Hrvatskoj.
Tito je za sve radnike i seljake stvarao puno bolje uvjete za život nego što to dana čine naši političari – čuli smo također na ovom mitingu.
A na koje su to političare mislili? Riječ je vjerojatno o onima na vlasti, na SDP-ovce, predvođene premijerom Milanovićem. No, kako bilo da bilo, već je vrijeme da i kumrovečkim nostalgičarima počne zavijati vatrogasna sirena, i to – pet iza dvanaest. Da se probude! Mladen Pavković predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.