Pavliček Šimpragi čitao u Saboru tjednik Novosti pa joj postavio za nju neugodno pitanje na koje je – odbila odgovoriti, jer istina je voda duboka

06.05.2022. 11:25:00

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček pitao je u Hrvatskom saboru novu potpredsjednicu Vlade iz redova srpske nacionalne manjine Anju Šimpragu smatra li da je u redu da se iz hrvatskog državnog proračuna financira tjednik Novosti koji objavljuje tekstove poput onog koji parafrazira hrvatsku himnu pod naslovom: Lijepa naša haubico. Šimpraga na to nije imala komentara.

Tijekom današnje rasprave o izvješćima o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, Pavliček je kritizirao financiranje iz državnog proračuna tjednika Novosti, koji izdaje Srpsko narodno vijeće.

Anji Šimpragi, novoj potpredsjednici Vlade, dok je bila za saborskom govornicom pročitao je pjesmu objavljenu u Novostima u kolovozu 2015. uočili proslave Oluje koja parafrazira hrvatsku himnu.

Lijepa naša haubico,
Oj ti švapska cijevi mila,
Stare salve djedovino,
Da bi vazda sve pobila!

Mila, kanonado slavna,
Sila si nam ti jedina.
Mila, kuda si nam ravna,
Mila si neselektivna!

Držićevom, Savskom teci,
Vukovarskom asfalt dubi,
Pred Lisinskim svijetu reci,
Da topništvo Hrvat ljubi.

Dok mu Meron suce sije,
Dok mu ni Haag prijetnja nije,
Dok mu Srbe grobak krije,
Haubica nek’ sve bije!

Nakon pročitanog teksta Pavliček je pokazao i jednu od naslovnica Novosti s naslovom: Lijepa naša lijepo gori, te je iz saborske klupe pitao Šimpragu smatra li da je “prikladno da ovakvi tekstovi izlaze u Novostima koje se financiraju iz hrvatskog državnog proračuna”.

Šimpraga je na to kazala: Mogu ne odgovoriti na ovu repliku.

Potom je Pavliček prijavio povredu Poslovnika jer Šimpraga, smatra, omalovažava saborskog zastupnika i ne želi odgovoriti na pitanje.

Više pogledajte u videu.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Vlatka Polšak Palatinuš/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.