Peđa Grbin predsjednik SDP-a

03.10.2020. 20:46:00

Novi predsjednik SDP-a je Peđa Grbin koji je u drugom krugu stranačkih izbora dobio 65% glasova, a Željko Kolar 35%.

Grbin se zahvalio svima koji su mu omogućili da postane četvrti predsjednik SDP-a. 

- Biti predsjednik SDP-a znati biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske. To znači biti na čelu onih progresivnih opcija koje su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP će biti i ubuduće takva stranka. Da bi to bilo moguće, promjena počinje već večeras.  Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao i podržavao. Od večeras mi smo jedan SDP, koji radi za bolju budućnost Hrvatske. To je SDP kojega zanima solidarnost, jednakost, pravda i sloboda. To je stranka koja je otvorena prema novim ljudima, pa i prema onima koji su iz nje otišli. To je stranka koja ne isključuje, već samo i jedino stranka koja uključuje. SDP koji pobjeđuje je stranka kojoj želim biti na čelu.

- To ne činim zbog sebe, već zbog boljitka našeg društva. Želim SDP koji će se brinuti o stvarnim problemima naših sugrađana. Ne želim politiku konflikta i sukoba. Želimo politiku u kojoj stvaramo i u kojoj ćemo govoriti o nacionalnoj razvojoj strategiji, donošenje novog ovršnog zakona. Sve ono što je dobro, a što dođe iz bilo koje političke opcije, podržat ćemo. Ono što je loše kritizirat ćemo i nećemo stati samo na tome. Nudim ćemo rješenja. Ova stranka ne  može biti samo stranka kritizerstva i pozerstva. Ova stranka mora biti stranka ozbiljnog i konkretnog vođenja politike, kazao je Grbin. 

Svim članovima stranke zahvalio se Davor Bernardić te je čestitao Peđi Grbinu. Kazao je da je to velika čast, a još veća odgovornost. Grbinu je čestitao i njegov protukandidat Željko Kolar. 

U drugom krugu izbora za novog predsjednika stranke izjasnilo se nešto više od 11.500 članova. Dosadašnji predsjednik Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju napustio je čelo stranke.

Zbog nepravilnosti uočenim na izborima prošle subote na tri biračka mjesta  - u Vukovaru, Gračacu i Garčinu, koje bi mogle utjecati na konačni izborni rezultat, ponovili su se izbori i za članove Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a.

Izvor: HRT

Izvorni autor: hrt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.