Penava: 30 godina od pada Vukovara, za potpuno razoreni grad, tisuće mrtvih, nitko s vrha JNA nije odgovarao

29.12.2021. 11:54:00

Koji su događaji obilježili godinu na izmaku? Hoćemo li je pamtiti po pandemiji u kojoj smo izgubili više od 12.000 života ili po rekordnom rastu BDP-a i boljem kreditnom rejtingu? Hoće li 2021. ostati zabilježena po propuštenoj prilici za brzu obnovu nakon potresa ili po prikupljenim potpisima za referendum protiv COVID-potvrda? Političke potrese u godini na izmaku večeras u Otvorenom komentirali su predstavnici pet parlamentarnih stranaka, Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, Nikola Grmoja, Most, Mirela Ahmetović, SDP, HDZ-ova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i Stjepan Čuraj HNS-ov državni tajnik u Ministarstvu financija.

Za zločine u Vukovaru – vrh JNA nije odgovarao

“Pandemija definitivno dominira, ali kada govorimo o 2021. najviše ćemo se ove godine sjećati i po popisu stanovništva i njegovim devastirajućim rezultatima, koji će govoriti o debaklu promašenih politika aktualne, a svih prijašnjih. Ovo je i 30 godina od pada grada Vukovara i žalosne činjenice da za u potpunosti razoren grad, za tisuće mrtvih, nitko od generalštaba agresorske vojske JNA nije odgovarao”, upozorio je čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava

Mirela Ahmetović iz SDP-a kritizirala je uvodni prilog u emisiji “Otvoreno”.

Nikola Grmoja, a koji je predsjednik Antikorupcijskog vijeća, rekao je da borba protiv korupcije u Hrvatskoj ne postoji.

“Više se premijer Plenković ne može vaditi na to “da je to neki drugi Sanaderov HDZ”. Pokazuje da je taj HDZ isti kao i Sanaderov. Toliko je ministara otišlo, vode se istrage protiv puno ministara. Imamo uhićenja gradonačelnika”, ističe.

Dodaje da ljudi u Hrvatskoj žele promjenu, “da im je dosta slušati o tome da raste BDP”.

“Gdje je tu moral? Pozivate ljude na nepoštivanje mjera, ne želite ih pozvati da se cijepe, svjesni da cijepljenje sprečava teže ishode i smrtnost. Vi ste toliko licemjerni, cijela vaša agenda je stvorena da biste htjeli biti na mjestu gdje je HDZ. Od prvoga dana, kada smo bili u koaliciji i nakon što se ispraćeni iz koalicije nakon što se glasovali protiv svojega kolege na sjednici Vlade. Agenda je vaša da se tu neke mesije, ali u biti što. Sitna trgovina, populizam, populizam na životima ljudi”, tvrdi Obuljen Koržinek dodajući da se istrage i događaju jer je pravosudni sustav neovisan i radi ono što bi trebao raditi. 

Most je odmah nakon emisije na društvenim mrežama objavio isječak iz emisije ističući da je skandalozno režiranje ministričinog uvodnog priloga.

“Skandalozno! Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek priznala da je osobno režirala uvodni prilog emisije Otvoreno (u kojem se među događajima godine ne spominje presuda HDZu za korupciju i uhićenje Gabrijele Žalac).”, napisali su:

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.